Nieuws

Opleiding Matrixcoaching!

Op 17 augustus 2015 start ik met de opleiding Matrixcoaching. Ieder jaar kies ik een cursus of opleiding die mij helpt verder te ontwikkelen en waardoor ik mijn klanten beter kan helpen. Dit jaar kies ik voor Matrixcoaching omdat dit een compacte methode is die bij dyslexie, emotionele en psychische problemen (bijv. faalangst) snel tot verbetering leidt. Vanaf 17 t/m 20 augustus ben ik in opleiding, waar ik veel zin in heb! Wil je meer weten over de methode kijk dan eens op de website: http://matrixmethodeinstituut.nl

EGO VICI Coaching: Vakantie!

EGO VICI COACHING IS GESLOTEN VAN 10 JULI T/M 31 JULI
WEGENS VAKANTIE!

Brief van een klant!

"Even voorstellen:

Ik ben 41 en ik werk al 14 jaar bij een ambtelijke organisatie. Vele jaren werd ik al aangesproken op diverse spel- en taalfouten in de Nederlandse taal door collega’s en leidinggevende. In 2013 heb ik dyslexie onderzoek laten uitvoeren waaruit bleek dat ik dyslexie had.

 

Vervolgtraject
Dit was moeilijk aangezien een coaching voor volwassen erg moeilijk te vinden was. Want de meeste coaching programma’s zijn bij kinderen. En wordt dan meestal ook vergoed door de zorgverzekering, wat bij volwassen niet gebeurd."

Lees verder >

Bijdrage aan tv-programma Baanbrekers: NIET UITGEZONDEN!

De redactie van het Programma BAANBrekers heeft de keuze gemaakt om het filmpje van Maurice Beek en de opnames in mijn praktijk NIET uit te zenden. Aanvankelijk zouden op 9 december de opnames in de studio van 'Baanbrekers AVRO/TROS' zijn en op 10 DECEMBER om 20.25 uur op NPO 2 de uitzending. Spijtig dat deze mededeling pas op maandag 8 december is gecommuniceerd!

 

EGO VICI Coaching geeft schrijftips aan een klant die werkzoekende is en dyslexie heeft. Achtergrond van het verhaal! >

Lees verder >

Sportieve ondersteuning

EGO VICI Coaching staat met een advertentie in de FORTUNAKRANT als sportieve en positieve ondersteuning!

Afgelopen woensdag 19 november viel de Fortunakrant in de bus bij de bewonners van Sittard-Geleen en omstreken. De reden was het 60-jarig bestaan van voetbalclub Fortuna uit Sittard.

Verhaal van een gezin!

Coachingstraject van een broer (16 jaar) en zus (13 jaar) beide met dyslexie en hoogbegaafdheid.

"We willen je nogmaals bedanken voor alle ondersteuning voor onze zoon en dochter.

Het belangrijkste wat onze zoon van je heeft geleerd is hoe je naar iets kijkt en hoe je er vervolgens mee aan de slag kunt gaan. Hij heeft heel veel gehad aan het indelen van de tijd. Dit heeft hem echt geholpen."

 

Lees verder >

Wordt Bestuurslid van Woortblind!

EGO VICI Coaching, Ingrid Schorsch, is actief lid binnen de vereniging Woortblind, zie http://www.woortblind.nl/.

 

Vereniging Woortblind gaat fuseren met Impuls (http://www.impulsdigitaal.nl/), dit is een vereniging voor volwassenen met ADHD/ADD. Er zijn diverse redenen om te fuseren, die we jullie hier niet uit de doeken zullen doen.

Belangrijk is vooral dat we als dyslectici en ADHD-er/ADD-ers veel overeenkomsten hebben. We zijn namelijk allemaal rechter hersenhelft denkers. Ofwel, we zijn allemaal goed in het beeldenken of conceptueel denken en delen vele andere kwaliteiten van het rechter brein.

 

Om als dyslectici de juiste aandacht te krijgen in de nieuwe organisatie, zijn er mensen nodig die zich in willen zetten voor deze nieuwe vereniging. Er zijn vooral bestuursleden nodig voor de aandachtsgebieden Dyslexie en Dyscalculie.

Ben jij degene die we zoeken of ken je mensen in je omgeving die deze kans aan willen  grijpen om samen met andere vrijwilligers deze nieuwe vereniging van Woortblind en Impuls vorm te geven.
Meer info aan te vragen via egovici-coaching.nl

Korte impressie: dyslexie lezing Weert!

Bekijk het korte filmpje van de lezing op Het Kwadrant in Weert!

 

 

Lees verder >

Lezing dyslexie: voortgezet onderwijs, Weert

Op 8 april heeft EGO VICI Coaching een lezing verzorgd over het 'Dyslectische brein'. Dit was georganiseerd door Het Kwadrant in Weert, in samenwerking met de Philips van Horne en Het College.

Lees verder >

EGO VICI COACHING IN DE RUBRIEK CARRIÈRESWITCH!

Eind november stond mijn verhaal in de krant (in heel Limburg) over de switch van mijn baan van grafisch vormgever naar coach/trainer voor mensen met dyslexie. Met nu mijn eigen bedrijf waar ik gespecialiseerd ben in hulp voor deze doelgroep.

Bekijk document Artikel Carrièreswitch, Dagblad De Limburger - Limburgs Dagblad (pdf)