DE MATRIXMETHODE

WAT IS DE MATRIXMETHODE?


De MatriXmethode is in 1990 ontwikkeld door Ingrid Stoop®. De MatriXmethode is een gesprekstechniek die via open vragen aansluit op de beleving van de persoon. Belangrijk hierbij zijn de zintuigelijke ervaringen, deze worden opgeslagen in onze hersenen in de vorm van zien, horen, voelen en denken. Het gaat om de strategieën die de jezelf bedenkt, installeert en gebruikt bij het leren en ook bij andere mentale processen.

Doel is om de zelfredzaamheid te vergroten van jongeren en volwassenen en dat je zelf de nieuwe strategie kunt toepassen. De MatriXmethode wordt meestal tijdens de coaching sessie ingezet of bij een individuele trainingsdag. 

Wat kun je leren met de MatriXmethode:
  HOOFD OPRUIMEN:
informatie op de juiste plek opslaan en weer terug kunnen halen.
  LEREN HOE TE LEREN: automatiseren van het alfabet, cijfers, woorden, dagen van de week, maanden van het jaar, de tafeltjes enz.
 ANGST /VERVELENDE ERVARING AANPAKKEN: de beleving van de ervaring neutraal maken zodat er geen negatieve lading meer op zit in het heden. Dit kunnen allerlei situaties zijn die als negatief zijn ervaren en daardoor belemmeren.


Emotiemodel voor nare ervaringen aan te pakken

De MatriXmethode sluit aan op de beleving van het individu! Jij bent degene die weet hoe het voor jou voelt, eruit ziet, klinkt of welke gedachten je erbij hebt. Door aan te sluiten word je begeleidt naar eigen gekozen oplossingen. Op YouTube kun je verschillende filmpjes vinden van Ingrid Stoop: MatriXmethode op YouTube.

VOOR WIE IS DE MATRIXMETHODE?


Voor jongeren die studeren en voor volwassenen in met werk. Eigenlijk voor iedereen die belemmeringen ervaart door negatieve ervaringen van het verleden. En zeker voor degene die visueel sterk zijn is dit een goede methode. Deze groep vindt de methode meestal nog net iets makkelijker om toe te passen. Wil je niet praten over je probleem of heb je dit al zo vaak gedaan, dan is de MatriXmethode ideaal. Je bespreek de inhoud niet bij deze methode! Natuurlijk mag je er wel iets over zeggen.
AFSPRAAK OF VRAAG: MAIL >

DE MATRIXMETHODE


EGO VICI coaching biedt hulp bij o.a. dyslexie en het organiseren van informatie in hun hoofd. Ook kan er hulp gebonden worden om basisinformatie, zoals het alfabet en cijfers te automatiseren. Je kunt leren HOE je moet leren! Daarnaast kunnen met deze techniek nare of angstige ervaringen aangepakt worden.

Als je denkt dat de MatriXmethode aansluit bij je behoefte, neem dan contact met mij op. Voordat we aan de slag  gaan, vindt ALTIJD eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaats om de specifieke situatie helder te krijgen. Tijdens het gesprek zal concreet worden welke hulp nodig en mogelijk is.

     
Ingrid Stoop®

•  automatiseren van alle basis informatie zoals alfabet;
•  cijfers, dagen van de week enz. automatiseren;
•  een 'vol hoofd' met informatie leren opruimen (een nieuwe strategie voor informatie opslaan);
•  nare ervaringen en enkelvoudige angsten zoals vb. faalangst worden neutraal. 

Voorbeeld: 'Hoofd opruimen'.

JONGEREN EN VOLWASSENEN EN DE MATRIXMETHODE


Ook voor jongeren en volwassenen kan de MatriXmethode veel betekenen op praktisch en psychisch vlak, bijvoorbeeld bij faalangst. De hoeveelheid informatie die in deze moderne samenleving op tal van manieren op ons afkomt, vraagt steeds weer aandacht. Soms zit je hoofd gewoon té vol! Voor mensen met o.a. dyslexie geldt dat ze dit vaker herkennen als ze veel met taal bezig zijn. Het is dan heel belangrijk om te leren waar je de informatie op wilt slaan en hoe je deze informatie gemakkelijk kan terughalen. Deze methode kan veel voordeel bieden voor jongeren en volwassenen met o.a. dyslexie die een STUDIE volgen. Ook in een WERKSITUATIE waarin jeveel moet lezen, schrijven en informatie verwerken, kun je baat hebben bij een nieuwe strategie die je zelf hebt bedacht, geïnstalleerd en steeds weer kan gebruiken.

Voorbeeld: 'Emoties coachen' van een volwassenen
" Je kan het toch niet"

AFSPRAAK MAKEN


Ik wil een afspraak voor MatriXcoaching!
Geef je voorkeur voor een bepaalde dag of dagdeel door en ik mail je enkele datums voor je afspraak.

AFSPRAAK OF VRAAG: MAIL >