a:2:{i:0;s:67187:"

REACTIES Klanten

TRAINING 4-daagse > Man (27 jaar) ADHD + Dyslexie / conceptueel denken


Wat heeft de training bij EGO VICI Coaching jou opgeleverd?

"Ik heb het traject dat ik heb gevold bij jou als zeer prettig ervaren en ook vooral heel leerzaam.
Het meer bewust worden van wat er in me hoofd om gaat en hoe hier in mijn dagelijkse werk mee om te gaan.


Wat heb je geleerd in het traject bij EGO VICI Coaching?
Beter en georganiseerder werken door gebruik te maken van Mind maps.
Beter te leren omgaan met hoe het in mijn hoofd om gaat en daar zelf mee om te gaan.
Het sneller lezen door gebruik te maken van een gele pen. Hierdoor lees ik nu veel sneller.
Leergierig geworden en meer zin gekregen om me voor te bereiden voor toetsen of examens die ik moet volgend voor het werk.


Als je het traject zou beoordelen van 0-10, welk cijfer zou jij geven?
Ik geef dit traject een 9 veel geleerd en echt een verbetering voor mezelf"

COACHING > Man (28 jaar) Dyslexie/ conceptueel denken


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Bij het eerste intake gesprek had ik gelijk een klik met Ingrid en dat is zo het hele traject gebleven. Die klik die ik met Ingrid heb kon ik makkelijk open zijn over me dyslexie en wat het met zich mee bracht. Van alle informatie en uitleg kreeg ik een helder beeld van dyslexie. En op een bepaald moment komen er wat dingen los waar je in het verleden heel erg mee zit. Die openheid die ik met Ingrid heb heb ik enorm gewaardeerd. 

Wat heb je geleerd in het traject bij EGO VICI Coaching?

In een korte tijd heb ik veel geleerd over dyslexie en wat het eigenlijk inhoud. Toen ik op het middelbare werd getest voor dyslexie hebben ze mij nooit verteld wat het precies inhoud. Ik kreeg alleen te horen dat mensen met dyslexie moeite hebben met lezen en schrijven. Door het traject ben ik achter gekomen dat er toch wat meer speelt. Nu weet ik beter met mijn dyslexie om te gaan en dat geeft mij meer zelfvertrouwen. In het verleden heeft mijn dyslexie het gevoel gegeven dat ik op het leergebied beperkt was. Maar dat is veranderd.

Uitdagingen op het leergebied weet ik nu beter aan te pakken. En grote uitdagingen zijn nu realiseerbaar voor me geworden. Daar dacht ik vroeger heel anders over.

Als je het traject zou beoordelen van 0-10, welk cijfer zou jij geven?
Door alle goeie ervaringen en de deskundigheid van het traject geef ik het een 9."

 

COACHING > Vrouw (62 jaar) ADD/ conceptueel denken


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Het meest prachtige tijdens het traject vond ik dat ik volledig mezelf kon zijn; ik uitte de kronkels in mijn hoofd en opborrelende emoties spontaan en kon die bespreken en samen onderzoeken. Ingrid verwoordde mijn gevoelens en situatie treffend en tactisch. Wat mij hielp mezelf beter te begrijpen. Ze gaf zeer passende en welkome adviezen en moedigde me aan. Het was geweldig ik heb zeer verrassende dingen geleerd over mezelf! 

Wat heb je geleerd in het traject bij EGO VICI Coaching?

Mijn oorspronkelijk doel was het meer efficiënt leren plannen maar gaandeweg werd ik steeds leergieriger en enthousiaster over het herkennen van heel persoonlijke patronen in mijn manier van communiceren en handelen. Ik leerde –en dat had ik nooit meer verwacht op mijn leeftijd- verrassend veel. Het resultaat daarvan is dat ik nu meer mezelf durf te zijn en dit ook beter naar anderen toe durf en kan communicerenUiteindelijk werk ik daardoor een heel stuk effectiever. Ik verlies veel minder energie in een voor mij niet passende manier van werken en in het uitvoeren van bepaalde taken omdat ik dacht dat dit van me verwacht werd.

Als je het traject zou beoordelen van 0-10, welk cijfer zou jij geven?
Een 9
! Er is veel meer uitgekomen dan ik had durven hopen."

 

COACHING > Vrouw (26 jaar) Dyslexie / conceptueel denken


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Ik heb het traject als zeer positief en helpend ervaren. De herkenning, erkenningen, het begrip, een luisterend oor, het meedenken, de vele tips. Ingrid is een waardevol persoon waar ik graag naar toe ging. Ik vind het zelfs jammer dat het traject voorbij is!


Wat heb je geleerd in het traject bij EGO VICI Coaching?

Ik heb veel kennis ervaren over hoe mijn dyslectisch brein werkt, mijn negatieve ervaringen kunnen delen, acceptatie en het kunnen omgaan met dyslexie en de onzekerheid daaromtrent, tips en trucks voor kern- en bijzaken gescheiden houden, sneller/beter lezen, hoe ik mezelf beter kan verwoorden zowel mondeling al schriftelijk d.m.v. mindmaps, bruikbare hulpmiddelen (online en welke ik zelf kan creëren.)"

TRAINING 4-daagse > Man (48 jaar) Dyslexie/ conceptueel denken


Wat heeft de training bij EGO VICI Coaching jou opgeleverd?

"De cursus "Effectief werken en conceptueel denken" opende nieuwe inzichten over mezelf.

Naast het snellezen en timemanagement maak ik het meest gebruik van mindmaps. Vroeger maakte ik sporadisch gebruik van mindmaps om belangrijke dingen te onthouden. De cursus heeft mij doen inzien hoe belangrijk creativiteit en mindmaps als tool kunnen worden ingezet voor zowel werk als voor mijn privéleven.

Het gebruik maken van mindmaps, voor zelfanalyse, heeft mijn inzicht over mezelf vergroot. 
Hierdoor begin ik mezelf beter te leren kennen.

Naast zelfanalyse maak ik nu meer gebruik van mindmaps voor het samenvatten van cursussen."

Hoe heb je de training bij EGO VICI Coaching ervaren?

"De trainingen heb ik als prettig en leerzaam ervaren. Bij het kennismakingsgesprek was er een gevoel van herkenning. De begeleiding van de coach was heel goed. Zij motiveert je om je creativiteit te gebruiken, en helpt je graag bij het vergroten van je inzichten." 

 

TRAINING 2-daagse > Vrouw (18 jaar) Dyslexie + Studie


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Ik heb de trainingsdagen bij EGO VICI Coaching als heel goed ervaren. Ik vond dat deze op een hele aangename manier werd gegeven. Alles was meteen duidelijk en herkenbaar. Ik had voor het allereerst het gevoel dat iemand me echt begreep op dit vlak.

 
Wat heb je geleerd bij EGO VICI Coaching?

Ik heb geleerd op welke manier ik denk en wat de beste methodes zijn voor de manier van leren die hier het beste op aansluit. Ook zag ik hoe mensen zonder dyslexie denken, op die manier zie je hoe we verschillen en hoe we het best met elkaar kunt communiceren. Natuurlijk kwam ook het snel lezen aanbod. Ik was echt verbaast. Na een paar keer oefenen gaat het echt sneller.
 
Ik ben echt blij dat ik deze trainingsdagen bij EGO VICI Coaching gevolgd heb!"

 

TRAINING 2-daagse > Vrouw (23 jaar) Dyslexie / conceptueel denken


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"De training had voor mij een heel fijne opbouw omdat de training startte met uitleg in de ochtend. Vervolgens hebben we de uitleg toegepast en zijn wij er mee aan de slag gegaan door middel van oefeningen in de middag.

De begeleiding tijdens de training vond ik persoonlijk en met veel aandacht. Daarnaast voelde ik mij op mijn gemak. Het is prettig dat er iemand voor je zit die zelf ook dyslexie heeft waardoor je het idee hebt dat je ook echt wordt begrepen

 

Wat heb je geleerd bij EGO VICI Coaching?

Tijdens de twee trainingsdagen hebben wij meerdere onderwerpen behandeld. Hierdoor heb ik op de eerste dag meer geleerd over dyslexie zelf, de techniek van snel lezen en  het structureren van informatie door middel van mindmapping. De tweede dag zijn wij verder ingegaan op communicatie en schrijven. Hierdoor heb ik geleerd hoe je er voor zorgt dat je boodschap duidelijker overkomt

Daarnaast heb ik op beide dagen iets heel belangrijks geleerd. Namelijk dat iemand met dyslexie daadwerkelijk een andere manier van denken heeft en hierdoor ook goed is in andere dingen dan iemand zonder dyslexie. Het heeft dus geen nut om je met hen te vergelijken

 

TRAINING 2-daagse > Man (51 jaar) Dyslexie / conceptueel denken


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"De training heb ik als erg prettig ervaren. Het verliep soepel en uitleg is zeer duidelijk.
Je bent ook gewoon een prettig persoon om mee te werken. Lesmateriaal was ook prima.


Wat heb je geleerd bij EGO VICI Coaching?

De training heeft mij zeker bewustwording en inzicht gegeven en ik pas al een en ander toe.
Het voorlezen (software) ben ik nog niet aan begonnen en als ik eerlijk ben, oefen ik liever het lezen zelf.
Lezen gaat ook een stuk beter nu ik gewoon sneller over de tekst ga.

De mindmap heb ik ook al toegepast op de website tekst en dat werkte prima.
Door het inzicht en bewustwoording, kijk je nu toch anders naar situaties. Ook naar mijn leidinggevende… Ik neem de tijd om dingen op te nemen voordat ik een te direct antwoord geef en of het chaotisch naar buiten komt.

Dus heeft de training voor mij zeker geholpen.
Als ik mensen tegen kom met de zelfde problemen, zal ik ze zeker naar je doorverwijzen."TRAINING 4-daagse > Man (43 jaar) Dyslexie + Studie


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Ik heb de 4 daagse training als enorm leerzaam ervaren. Alles wordt rustig en uitgebreid uitgelegd en Ingrid begrijpt ook heel goed hoe het in iemand zijn hoofd omgaat, als het niet lukt met lezen of begrijpend lezen. Ik heb er heel veel aan gehad voor mijn studie. Kortom meer dan de moeite waard, waardoor ik met meer vertrouwen nu een studie in ga.

 

Wat heb je geleerd bij EGO VICI Coaching?

Uiteraard heb ik in deze 4 dagen heel veel geleerd, maar hetgeen waar ikzelf het meeste aan heb gehad is: 
- het Mindmappen, dit pas ik nu heel veel toe.
- het lezen met de stift, hierdoor ben je veel meer gefocust op de woorden en zinnen die je leest.
- De rustige muziek waardoor ik mijzelf beter kon concentreren.

Ik zal jou zeker aanbevelen aan anderen, mochten ze er om vragen.
Bedankt voor de fijne samenwerking."TRAINING 4-daagse > Vrouw (48 jaar) Dyslexie + Beelddenker/Neurodiversitieit


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Ik heb de vierdaagse training als ontzettend positief ervaren. Ingrid is een ervaren coach, die goed voorbereid, zorgvuldig en op maat de training heeft samengesteld. Doordat er twee weken tussen elke bijeenkomst zat, had ik tijd om wat ik op een trainingsdag had opgestoken, in de praktijk uit te proberen en te oefenen. Daarnaast heb ik Ingrid ervaren als een integer en vriendelijk mens.

 

Wat heb je geleerd bij EGO VICI Coaching? 

Ik heb ontzettend veel geleerd. In eerste instantie veel herkenning en verbazing dat bepaalde manieren of gedragingen terug te leiden zijn naar dyslexie en de manier hoe ik denk en leer. Omdat ik vrij laat er achter ben gekomen dat ik dyslectisch ben, was het ook fijn om te merken dat ik bepaalde dingen ook al zelf door de jaren heen had aangepast, om beter te kunnen onthouden of begrijpen. Dit heeft zelfvertrouwen gegeven. Ik heb geleerd dat het niet talig zijn, niet betekend dat je dom bent. 

Verder werken de handvatten die Ingrid mij heeft gegeven, zoals:

  • mindmaps maken
  • op een bepaalde manier structureren 
  • beter mijn grenzen aangeven (bijvoorbeeld als ik een leesvraag krijg, vraag ik of een collega van mij dit wil doen)
  • het mezelf niet moeilijker maken 
  • denken in oplossingen die passen bij visueel denken
  • voorbereiding in mindmaps geeft duidelijkheid, doelgerichtheid en geeft me meer tijd voor andere dingen
  • mijn agenda indelen in blokken, waardoor je dezelfde soort werkzaamheden doet

Het is vooral het begrijpen van dyslexie en wat dit voor jezelf betekend, wat het zo waardevol heeft gemaakt"

COACHING > Man (48 jaar) Beelddenker/Neurodiversitieit


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"De coaching heb ik als persoonlijk maatwerk ervaren. Een natuurlijk opbouw en vooral vraag gestuurd. Er was oog voor de fase waarin je zat en wat op dat moment noodzakelijk werd geacht. Voldoende tijd en ruimte voor vragen en dingen waar je op dat moment tegenaan loopt.

Wat heb je geleerd van de coaching bij EGO VICI Coaching?

Het heeft me vooral inzicht gegeven in wie ik ben en vooral ook wat ik ook niet ben. Accepteren wie je wel bent ipv van nastreven wat je niet bent. Inzicht in de werking van mijn brein, waar mijn valkuilen liggen en hoe ik mijn grenzen moet bewaken. Door inzicht en acceptatie kom je terug in je kracht, maar nog belangrijker, je leert hoe in je kracht te blijven. Kortom heeft het me heel veel zelfinzicht opgeleverd! Voor nu, BEWUST BEKWAAM, en werkend aan mijn nieuwe ik."

 

TRAINING 4-daagse > Man (40 jaar) Dyslexie


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Ik ging in eerste instantie met knikkende knieën naar Ingrid toe. Maar na de eerste sessie ging het steeds beter. Ze doet er alles aan om je thuis te laten voelen, de lekkere lunch is top!

Ik ben er nu anders tegen aan gaan kijken, op een positieve manier! Dit geeft wel wat rust in mijn werkwezen en het is zeker niet erg om fouten te maken!

Ik heb je map ook gewoon op mijn bureau liggen😊 daar lees ik nog wel eens uit."

 

COACHING > Man (57 jaar) Dyslexie + ASS


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Het belangrijkste wat Ingrid mij heeft laten inzien, nadat bij mij op 57 jarige leeftijd dyslexie vastgesteld is dat ik sinds mijn jeugd een grote faalangst heb ontwikkeld.

Door middel van Matrixcoaching hebben de negatieve zaken uit mijn verleden een plek gekregen. Ze werden ontdaan van de negatieve emotie en werden voor een groot deel opgeruimd. Hierdoor is er meer innerlijke rust ontstaan en is mijn vertrouwen sterk toegenomen, zodat ik beter mijn grenzen kan bewaken en zelf positief naar de toekomst kan kijken, ook op mijn werk."

 

COACHING > Vrouw (22 jaar) HSP + Studie


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Mijn ervaring met Ego Vici is zeer positief! Ingrid heeft mijn zeer goed geholpen bij het terugvinden van mijn eigen kracht. Ze heeft me zeer fijn gecoacht. In alle rust leerde ze me kennen en hebben we daarna samen stuk voor stuk centrale vraagstukken aangepakt. Ik voelde me zeer op mijn gemak en vond het zeer prettig om langs te komen bij Ingrid, iedere keer weer."

 

COACHING > Vrouw (33 jaar) Dyslexie + Studie


Mail bericht: opleiding Bachelor of Nursing

"Hoi Ingrid,

Nogmaals bedankt voor alle begeleiding van het afgelopen jaar. Mede door u heb ik mezelf leren kennen en ontwikkelen. Ook de hulp en handvaten voor het schrijven hebben me enorm gehoplen.

Gisteren heb ik mijn beoordeling binnen gekregen en heb mijn scriptie  afgerond met een 7. Volgende week dinsdag heb ik mijn verdediging."

 

COACHING > Vrouw (31 jaar) Dyslexie + Studie


Aanbeveling EGO VICI Coaching

"Graag wil ik een aanbevelingsbrief schrijven voor Ingrid en EGO VICI Coaching. Tijdens mijn middelbare school is vastgesteld dat ik dyslectisch ben. Gedurende mijn geneeskundeopleiding heb ik zelf zo goed en kwaad het ging met de beperking die ik had mijn opleiding afgerond.

Toen ik in 2013 begon met de opleiding huisartsgeneeskunde bleek ik opnieuw met mijn dyslexie bepaalde herkenbare beperkingen tegen te komen. In de krant stond toen het artikel van EGO VICI Coaching, en ik dacht direct: dit is precies wat ik nodig heb. Tot die tijd was er voor volwassenen met dyslexie geen begeleiding beschikbaar. Direct heb ik een afspraak gemaakt met Ingrid en gedurende mijn huisartsspecialisatie ben ik bij Ingrid geweest.

Het eerste intakegesprek was heel prettig en een feest der herkenning. Het feit dat Ingrid zelf ook dyslexie heeft, heeft voor mij een grote meerwaarde gegeven. Tot nu toe waren mijn hulpbronnen altijd mensen die zelf niet dyslectisch waren, en waarbij ze dus naar mijn idee de ervaring missen om echt te begrijpen  wat dyslexie voor iemand betekent. Het omvat niet enkel lezen en spellen, maar je hele manier van denken.

Het belangrijkste wat ze me heeft laten inzien is dat door je dyslexie je een grote faalangst ontwikkelt. Door trainingen in snellezen, opnieuw leren studeren en plannen en me laten inzien dat ik juist door mijn dyslexie veel dingen in mijn vakgebied juist heel goed kan, of beter kan dan mijn collega’s, is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Ik weet nu heel goed waar mijn valkuilen zijn en waar mijn kracht ligt, en dat maakt dat ik veel bewuster kan werken.

Inmiddels ben ik al een tijdje huisarts en ik heb Ingrid bij kennissen al aanbevolen. Middels deze brief wil ik graag andere mensen inspireren en adviseren indien je hulp nodig hebt bij dyslexie en je op zoek bent naar een goede plek dan kan ik EGO VICI Coaching van harte adviseren."

 

COACHING > Man (62 jaar) Dyslexie


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Ik ben 62 jaar. Op 45-jarige leeftijd is na een burn-out bij mij dyslexie geconstateerd en gediagnosticeerd. Ik heb sindsdien bij diverse hulpverleners diverse trajecten gevolgd die mij stap voor stap geleerd hebben om mijn dyslexie te accepteren. Ik leerde om ermee om te gaan en zelfs te zien als een gave.

Ondanks de vele positieve stappen, die ik tijdens elk begeleidingstraject gemaakt heb, bleef ik toch nog een last met mij meedragen. Hier had ik privé maar met name bij mijn werk als leerkracht heel veel ongemak van. Het had invloed op mijn werkplezier waardoor ik het gevoel had dat ik het niet erg zou vinden als ik op korte termijn in de gelegenheid zou komen om niet  meer verplicht te hoeven werken.

Twee jaar geleden kreeg ik van mijn werkgever de gelegenheid aangeboden om bij Ingrid Schorsch een traject te volgen om “mijn dyslexie” nogmaals beter te bekijken. Van alle begeleidingstrajecten die stuk voor stuk voor mij belangrijk waren, was dit toch het meest effectieve traject. Ik had mijzelf al vele technieken eigen gemaakt om met mijn dyslexie om te gaan. Ingrid heeft hier samen met mij kritisch naar gekeken. Hierdoor heb ik geleerd hoe ik er nog efficiënter mee om kan gaan. 

De oneliner “Wie altijd achteromkijkt, komt nooit vooruit” was voor mij duidelijk merkbaar.  Ik vond het een geweldige ervaring om middels MatriXcoaching mee te maken dat “belastende zaken“ uit mijn verleden een plek kregen. Ze werden ontdaan van een stuk negatieve emotie.  Ik heb tijdens dit traject onder begeleiding van Ingrid innerlijk emotioneel heel veel opgeruimd en uiteindelijk gevoelsmatig losgelaten. Bijzonder is het dat ik hierdoor momenteel veel meer leef in het “Nu” en zelfs een positief toekomst-denken erbij gekregen heb. Hierdoor is meer innerlijke rust ontstaan.   

Het vrijwel dagelijks veelvuldige plannen heb ik leren zien als een noodzaak om overzicht te houden. Momenteel ga ik efficiënter met mijn tijd om. Een mooie bijkomstigheid is dat ik de tijd die ik nu extra over heb niet besteed aan mijn werk hetgeen ik eerst wel deed. Nu neem ik veel meer tijd voor mijzelf waardoor ik mijn accu telkens weer de gelegenheid kan geven om zich weer op te laden. 

Natuurlijk zijn er in mijn werk als leerkracht periodes waarin ik moet “pieken”, dit hoort er nou eenmaal bij. Echter er is een innerlijk vertrouwen bijgekomen dat het ook weer “rustiger en evenwichtiger” kan worden omdat ik geleerd heb om mijn grenzen beter te bewaken.  Ik neem nu meer de regie over mijn eigen leven. Mijn werk ervaar ik niet meer continue als belastend. Er zijn zelfs vele momenten dat ik geniet van mijn baan. Er is veel meer vertrouwen in mijzelf en ik sta meer in mijn eigen kracht. 

Ingrid, ik wil je hartelijk danken voor jou zeer professionele maar zeker ook persoonlijke begeleiding.
Ik had dit voor geen goud willen missen.

 

TRAINING 5-daagse > Man (26 jaar) Dyslexie


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?
"Ik dacht altijd dat mijn dyslexie inhield dat ik langzamer lees en wat moeite heb met spelling. Tot dat ik problemen ervoer in het bedrijfsleven in combinatie met een deeltijd post master. Ik ben vervolgens gaan zoeken naar de invloed van dyslexie op werk en kwam toen terecht bij EGO VICI Coaching. Bij Ingrid heb ik een vierdaagse training gevolgd “effectiever werken met dyslexie” en nog een extra dag ingepland voor omgaan met faalangst. Door de training ben ik me bewust geworden van:
-        wat dyslexie allemaal inhoud;
-        welke moeilijkheden het met zich meebrengt;
-        welke invloed faalangst heeft op dyslexie; (en wat de meesten nog niet door hebben!)
-        welke voordelen dyslexie heeft.

Voor de moeilijkheden krijg je handvaten aangeleerd en je leert om gaan met faalangst. Daarnaast wordt in de training inzichtelijk gemaakt welke kwaliteiten je allemaal in je bezit hebt.

Wat heb je geleerd van het traject bij EGO VICI Coaching?
Een eye opener voor mij was toen ik een stukje tekst moest schrijven en ik niet wist waar ik moest beginnen, zoals ik dat vaak heb gehad. Ik maakte toen een mindmap om mijn gedachte te ordenen. Hierdoor bracht ik structuur in mijn verhaal, waardoor ik vervolgens de tekst eenvoudig kon schrijven. De mindmap pas ik nu ook toe op mijn werk.

Door de bewustwording en acceptatie van mijn dyslexie heb ik meer rust gekregen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het werk wat ik deed minder bij me paste en ga een nieuwe uitdaging aan waarbij ik meer mijn kwaliteiten kan gaan inzetten."

 

COACHING > Vrouw (22 jaar) Dyslexie + Burn out


Reactie na coachingstraject
"Ingrid heeft mij onwijs goed geholpen. Ik heb heel jong een burn out gekregen, dat zorgde ervoor dat ik moest stoppen met mijn opleiding. Ingrid heeft heel veel voor mij betekent in deze moeilijke periode. Ze heeft me geholpen om op het juiste pad te komen. Dankzij de coaching ben ik nu instaat om betere keuzes te  maken, ik luister beter naar mezelf en ik sta een stuk steviger in mijn schoenen!

Lieve Ingrid, Hartstikke bedankt! Ik had geen betere hulp kunnen krijgen!"

 

COACHING > Vrouw (31 jaar) Dyslexie + Werk


Reactie na dyslexietraject
"Ik wil je even laten weten dat het goed met mij gaat en dat ik heel veel aan jou begeleiding heb gehad met mij dyslexie.

Qau communicatie ben ik flink gegroeid. Ik heb dit ook teruggekoppeld gekregen van collega's en naasten. De communicatie blijft wel nog een punt wat mij energie kost maar het gaat mij steeds beter af.

Als ik in de toekomst nog ergens tegen aan loop of moeite ergens mee heb, dan weet ik je te vinden.
Ik vindt de begeleiding wat jij mij hebt gegeven in een woord "Super". Dank hier voor en ik wilde je gewoon even op de hoogte brengen hoe het nu met mij gaat."

 

TRAINING + COACHING > Man (47 jaar) Dyslexie + Burn out


Hoe heb je het dyslexietraject bij EGO VICI Coaching ervaren?
"Mijn ervaringen met Ego Vici zijn; zeer positief en zeker nuttig wanneer je als volwassen persoon met dyslexie kampt.  Dyslexie vergt veel energie en hierdoor ben ik in een burn-out beland.

Door meerdere sessie met Ingrid gesproken te hebben ben ik nu weer op de goede weg en zal ik in de toekomst beter accepteren dat ik dyslexie heb. (bewustwording en acceptatie is een belangrijk onderdeel) Wat ik als zeer prettig ervaren heb is dat Ingrid weet wat je voelt en je ook begrijpt !!! 

Wat ik geleerd heb bij Ego Vici: acceptatie en enkele praktisch hulpmiddelen die je kunt gebruiken.  Tevens heeft Ingrid ook meer inzicht gegeven hoe wij als dyslecten denken.

Nogmaals bedankt voor de fijne gesprekken en ik heb echt veel geleerd tijdens deze sessies."

 

TRAINING + COACHING > Man (56 jaar) Dyslexie


Hoe heb je het dyslexietraject bij EGO VICI Coaching ervaren?
"Ik heb de coaching gevolgd voor beter omgaan met dyslexie. Ik heb de coaching zeer goed ontvangen en doorlopen.

Het waren leerzame lessen in een fijne omgeving. Ik kan het iedereen aanraden met een vorm van dyslexie om de coaching te volgen bij Ingrid Schorsch".

 

TRAINING + COACHING > Man (28 jaar) Dyslexie + Werk


Hoe heb je het dyslexietraject bij EGO VICI Coaching ervaren?
"Twee jaar geleden ben ik begonnen met mijn arbeidscarrière. Tijdens het eerste jaar ben ik erachter gekomen dat er in het bedrijfsleven anders omgegaan wordt met het fenomeen dyslexie dan tijdens mijn studieperiode.

Om hiermee beter om te kunnen gaan ben ik een jaar geleden gestart met het coaching traject.  

Het traject heb ik als zeer prettig ervaren. Het was een cursus die helemaal was afgestemd op mijn wensen. Tijdens de cursus hebben de onderwerpen communicatie en planning centraal gestaan. Ik maak nu in mijn dagelijks leven veel gebruik van zaken die ik geleerd heb tijdens de cursus. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van L2S, Dragon en de persoonlijke actielijsten. Naast deze hulpmiddelen ben ik me door de cursus er beter van bewust geworden wat dyslexie inhoud.

Ik zou de cursus aan iedereen aanraden. Het heeft me echt handvaten gegeven die ik mijn hele carrière/leven kan gebruiken.

Bedankt Ingrid!"

 

TRAINING 2-daagse > Vrouw (58 jaar) Dyslexie+ Faalangst


Hoe heb je het dyslexietraject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"De tweedaagse training dyslexie en faalangst heeft me veel inzicht gegeven vanwege de herkenning van de verschillende aspecten die samenhangen met Dyslexie en faalangst. De erkenning leidde direct tot verminderen van faalangst. Geweldig! De puzzelstukken vielen op zijn plek. Ik ervaar dat de aanpak van Ingrid en het nauwgezet aansluiten bij mijn vraag de sleutel is voor dit succes. (eerst de intake, plan van aanpak doornemen bij eerste trainingsdag en waar nodig bijstellen omdat er eerst nog een overtuiging of patroon “opgeruimd” diende te worden).

Het geeft me een energieboost, vergroot mijn zelfvertrouwen en ik merk werkelijk een effect in het goed zorgen voor mezelf. LEES MIJN HELE VERHAAL >

 

COACHING > Man (42 jaar) Dyslexie + Werk


Hoe heb je het dyslexietraject bij EGO VICI Coaching ervaren?
"Ik het coachingstraject super positief ervaren."

Wat heb je geleerd van het traject bij EGO VICI Coaching?
"Vooral heb ik geleerd hoe ik zelf in elkaar steek en kan zodoende veel beter mijn pad voor de toekomst bepalen. Daarnaast ben ik mij bewust geworden van vele dingen op het gebied qua communicatie waar ik eerder niet bij stil stond. Nu zie ik wat er scheelde aan mijn communicatie en ik heb nu de kennis om mij hierin te verbeteren. Door de training heb ik mijzelf ook op het gebied van schrijven en time management kunnen verbeteren.

Doel van de training was om mijn softskills te verbeteren en nu ik weet hoe ik dit kan verbeteren, kan ik zeggen dat de training hierin geslaagd is. Mijn dank hiervoor."

 

TRAINING 5-daagse >   Vrouw (38 jaar) Dyslexie + Werk


Hoe ben ik bij Ingrid Schorsch terecht gekomen?
"Ik ben moeder van twee zoontjes van 6 en 8 jaar oud. Vooral mijn oudste zoontje loopt op school tegen problemen aan. Met name de concentratie is een probleem op school. Toen dit besproken werd met school besefte ik, dat mijn zoontje eigenlijk heel erg op mij lijkt. Om die reden ben ik gaan zoeken op internet. Lees meer>

Hoe heb je de trainingen bij EGO VICI Coaching ervaren?
Mijn ervaringen zijn zeer positief te noemen. Puur maatwerk ook. Iedere keer opnieuw werd bij mij de juiste snaar geraakt en hierop werd vervolgens de dag weer aangepast. Ingrid voelt precies aan wat nodig is op dat moment. Voor mij heeft deze training op een heel mooi moment in mijn leven plaats gevonden. Lees meer>

De woorden verheldering, bewustwording en verwerking zijn toch wel de belangrijkste om te noemen.

Wat heb je geleerd van de trainingen bij EGO VICI Coaching?
Ik heb eigenlijk te veel geleerd om te benoemen. Voor mij vielen de gehele training puzzelstukjes op hun plaats. Zoveel herkenbare dingen werden genoemd waar ik mij wel van bewust was, maar waarvan ik niet wist waar ze vandaan kwamen. Lees meer>

Je weet dat ik niet zo goed ben ik het schrijven van dit soort dingen (als ik het had moeten vertellen dan had je een rij klanten erbij gekregen :-)." LEES MIJN HELE VERHAAL >

 

TRAINING + COACHING >   Vrouw (28 jaar) Dyslexie


Hoe heb je het traject bij EGO VICI Coaching ervaren?
"Ik heb het traject als erg prettig, warm en persoonlijk ervaren. Ingrid is daarbij heel erg ingegaan op mijn persoonlijke behoefte en de hulp die ik nodig had. Er was niet alleen oog voor het feit dat ik beter "moest" leren omgaan met mijn dyslexie maar ook voor mijn hsp. Die combinatie maakte het voor mij prettig en leerzaam om met Ingrid te werken. Het feit dat je werkt met een ervaringsdeskundige gaf mij het gevoel dat ik goed begrepen en gelezen werd. Er is veel persoonlijke aandacht in plaats van het toepassen van standaard procedures. 

Wat heb je geleerd van het traject bij EGO VICI Coaching?
Het was voor mij in eerste instantie een openbaring wat dyslexie allemaal met zich mee brengt. Ik leerde dat ik aan sommige situaties gewoon niks kon doen omdat het in mijn dyslectische denkwijze zat. Ik wist wel dat ik moeite heb met lezen en schrijven maar dat zaken als planning en communicatie ook onderdelen waren, ik had geen idee."
LEES MIJN HELE VERHAAL >

 

TRAINING 4-daagse >   Vrouw (51 jaar) ADHD + Werk


"Ik heb de 4-daagse training, die ik van mijn werkgever mocht volgen, als 1 groot cadeau ervaren want het is mooi om aan jezelf te mogen werken. En een compliment aan jou Ingrid, want je bent een professionele, inspirerende maar vooral een betrokken en persoonlijke coach. Het is heel prettig werken met je en het is zeker een meerwaarde dat deze training 1 op 1 wordt gegeven en maatwerk is.

Wat heb ik van je geleerd?
Een stuk bewustwording en weten dat ik anders denk en handel, en dit zeker geen beperking is maar eerder een kwaliteit wanneer ik het op een efficiënte wijze weet in te zetten. Door middel van mooie methodieken en tools is mijn communicatie (in de breedste zin van het woord) meer gestructureerd en komt het hierdoor beter en krachtiger over. Merk dat ik rustiger ben en overkom in een gesprek (door mijn lichaamshouding) en hierdoor meer focus krijg en beter luister, en luisteren is een zeer belangrijk instrument binnen mijn beroepsveld.

Door inzet van mindmapping breng ik mijn chaotisch denken en handelen op orde en dit zet ik op meerdere gebieden in zoals bij een intakegesprek en verslaglegging, of om te sparren, bij het plannen en organiseren en om zaken goed over de bühne te brengen. Doordat ik alles gelijk vastleg of opschrijf blijft mijn hoofd vrij en dat geeft een heerlijke rust!

In deze training zijn mijn kwaliteiten en waarden goed naar voren gebracht en door dit te benadrukken en te benoemen maakt dit me zelfzekerder en wordt mijn doel, namelijk een succes maken van mijn nieuwe job, een echt GOALsetting! Deze training zou ik iedereen wel gunnen want werken aan jezelf en er beter uitkomen is een geschenk!
Chapeau en merci Ingrid!"

 

COACHING > Man (58 jaar) Dyslexie + Werk


"Ik ben technicus (58) en werk bij een bedrijf die machines maakt voor assemblage van elektronische apparaten. Bij mijn beoordeling merkte ik (sindsdien) dat er geen sprake was van vooruitgang maar zelfs van een teruggang. Na enig speuren op internet ben ik uitgekomen op dyslexie! Er blijken duidelijk overeenkomsten te zijn tussen dyslexie en de problemen die ik ondervond.

Doordat het camoufleren me steeds minder goed afging heb ik een training doorlopen bij EGO VICI Coaching om nieuwe werkmethodes te vinden, zodat ik mijn werk naar tevredenheid kan uitvoeren.

Wat heb ik tijdens training geleerd:

  1. Het maken van overzichtslijsten om acties die je moet doen simpelweg af te vinken, zodat je geen zaken overslaat. Dit is tevens handig om je werk weer op te pakken na een onderbreking.
    Veel meer ...

Ik merk nu dat mijn tekenwerk minder fouten heeft dan voorheen (dit is ook bevestigd tijdens mijn beoordeling) en dat ik zekerder van mijzelf ben en met meer zin aan een nieuwe klus begin."
LEES MIJN HELE VERHAAL >

 

COACHING > Vrouw (39 jaar) Dyslexie


Hoe heb je het dyslexietraject bij EGO VICI Coaching ervaren?

"Het was erg plezierig om door jou gecoacht te worden. De coaching sloot erg goed aan bij mijn persoonlijke behoefte. Ik vond het contact erg prettig en ook de tijd die er voor genomen kon worden. Het was zeker de moeite waard, ik ben blij dat ik het heb mogen ervaren."

 

TRAINING 4-daagse > Man (39 jaar) Dyslexie


"Als ik terug kijken naar de vierdaagse training kan ik dit omschrijven met twee woorden: Verhelderend en praktisch. 

Tijdens deze training is het voor mij helder geworden hoe mijn brein werkt en hoe ik kan overkomen ten opzichte van andere, door de andere manier van denken.  Daarnaast heb ik ook veel ontdekkingen gedaan hoe ik in het verleden zaken opgepakt hebt die ik nu kan koppelen aan Dyslexie. Zeker op gebied van studie en loopbaan zijn nu bepaalde genomen beslissingen verklaarbaar en logisch (in relatie tot mijn Dyslexie). 

Naast inzicht heb ik ook zeer praktische instructie meegekregen om mijn werk en ook mijn dagelijks leven gemakkelijker te maken. Het schrijven gaat nu iets gemakkelijker. De training is mijn zeer goed bevallen en we hebben nu coaching sessies gepland om bepaalde onderdelen waarin ik me wil verbeteren verder te onderzoeken en ontwikkelen. Bedankt voor dit inzicht in mezelf, ik ben weer gegroeid in mijn eigen ontwikkeling."

 

COACHING > Man (55 jaar) Dyslexie en studie


Hoe heeft EGO VICI Coaching jou geholpen bij je opleiding?

"EGO VICI Coaching heeft de zwakke punten van mijzelf om weten te draaien naar iets positiefs. Dit heeft mij ontzettend geholpen in het behalen van mijn opleiding. Tevens heb ik voor mijzelf een structuur ontwikkeld om hiermee in de toekomst ook uit de voeten te kunnen."


 COACHING > Man (50 jaar) Dyslexie


"Ik ben op dit moment 50 jaar. Twee jaar geleden heb ik een test gedaan en een “diploma” behaald :-). Ik heb sinds toen namelijk een officiële dyslexie verklaring. Er zijn heel wat puzzelstukjes gevallen nu ik dit wist. Maar ja, nu weet je wat er jaren niet geklopt heeft maar hoe nu verder. Gaan we door zoals we altijd gedaan hebben of moeten we iets anders gaan doen.

Ik ben op zoek gegaan en vond dat er bij EGO VICI coaching plaats was voor volwassenen met dyslexie. Ook mijn werkgever wilde meewerken en ik ben een traject ingegaan met EGO VICI coaching. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb. Nu begrijp ik dat dyslexie veel meer inhoud dan alleen maar slecht lezen of schrijven. Dagelijks gebruik ik nu de tools die EGO VICI coaching mij geleerd heeft op mijn werk en privé. Hierdoor ben ik vaker beter voorbereid en heb bijv. minder moeite met Engels spreken, presentaties geven, telefoongesprekken, mijn hoofd opruimen etc. Alles bij elkaar geeft dit rust en ben ik meer ontspannen. Ingrid Schorsch Bedankt!"

COACHING > Vrouw (40 jaar) Dyslexie


"Ik heb EGO VICI Coaching als heel prettig ervaren. Je krijgt goede uitleg wat dyslexie inhoud en wat er allemaal mee te maken heeft. Ingrid is een heel kundig en lief persoon waar je je meteen op je gemak voelt.

Door dit coachingtraject aan te gaan heb ik veel geleerd over mezelf. Ik heb een enorme persoonlijke groei gemaakt, waarin ik mijn grenzen kan aangeven. Voor mijn cursussen op het werk heb ik handvaten gekregen om te leren, zodat het voor mij ook geen belemmering is om nog een studie op te pakken."

 

COACHING > Jongedame (17 jaar) Dyslexie en studie


DYSLEXIE STRIJD VAN EEN VWO-LEERLING! (Verhaal van 17-jarige vwo-leerling die kwam voor coaching van haar dyslexie.)

"‘Soms moet je een gevecht vaker dan één keer leveren om te winnen.’ 

Op de middelbare school ging alles goed tot dat ik van 3 VWO naar 4 VWO ging. Je had in 4 VWO maar een paar toetsen om je te bewijzen en daardoor kreeg ik faalangst. Door mijn dyslexie kon ik niet alles goed opschrijven wat ik in mijn hoofd had. Hierdoor kreeg ik een lager cijfer omdat mijn formulering niet goed genoeg was. De docenten probeerden me via allerlei manieren naar de HAVO te krijgen en ik kreeg hierdoor nog meer faalangst en begon minder in mijzelf te geloven.

Ik wist het allemaal niet meer en mijn ouders hadden Ingrid gevonden. Ze liet me zien dat dyslexie veel meer is dan alleen moeite hebben met lezen en schrijven. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en ik begreep mijzelf veel beter. Ook liet ze zien dat mindmappen bij een dyslect goed past en dat je daardoor veel sneller leert. Ze hielp ook om sneller te leren lezen. Ingrid heeft er voor gezorgd dat ik er weer helemaal bovenop kwam. 

Ik ben het jaar daarna ook naar een andere school gegaan en nu gaat het supergoed. Ik zit nog steeds op het vwo en sta voor al mijn vakken voor schoolexamens minimaal een 6,5 gemiddeld. Dit had ik nooit van tevoren kunnen bedenken en ik ben Ingrid heel erg dankbaar, want ik weet niet hoe het anders was afgelopen!"

 

TRAINING 4-daagse > Man (39 jaar) Dyslexie


Er was een vermoeden dat ik last heb van dyslexie maar dat was nooit vastgesteld. 
Ik ben vervolgens opzoek gegaan naar een training die mij kan ondersteunen bij mijn dagelijkse werkzaamheden.
EGO VICI Coaching bood hierin een prima oplossing, namelijk een 4 daagse training ‘Effectiever werken met dyslexie’. Hier heb ik veel over mezelf geleerd en hoe om te gaan met mijn dyslexie. Tijdens de training ben ik er achter gekomen hoe mijn hersenen werken en waar de valkuilen en pijnpunten zitten, maar ook hoe ik toch dingen voor elkaar kan krijgen.
Taken kan ik nu beter voorbereiden door de aangereikte technieken en werkhouding die ik geleerd heb tijdens de training. Dankzij deze training heb ik meer zelfvertrouwen gekregen nu ik weet hoe ik met mijn dyslexie om moet gaan.
Niet alleen op mijn werk, maar ook privé kan ik dit gebruiken om mezelf en anderen te helpen.
Ik zou deze 4 daagse training aan iedereen willen aanraden die twijfelt of weet dat dyslexie een aandachtspunt is.

 

TRAINING 4-daagse > Man (55 jaar) Dyslexie en werk


Enkele Citaten uit het verhaal van een 55-jarige dyslectisch man werkzaam bij een overheidsinstelling. “Van mijn werkgever kreeg ik de kans geboden, om in het 3de kwartaal van 2014 de training effectiever werken voor dyslectici te volgen.”

Snellezen
“Onder het genot van een lekkere kop koffie ben ik met Ingrid Schorsch aan de slag gegaan en mocht ik meteen beginnen met mijn grootste dilemma, LEZEN.

1 ding is een feit, het helpt. Ik had bij mijn intake als doelstelling, mijn leessnelheid te verdubbelen voor het einde van de cursus. Ik hoefde niet zolang te wachten voor het resultaat, deze had ik al op mijn eerste dag bereikt.”
Lees meer >

 

COACHING > Reactie van de ouders (Jongedame, 19 jaar) Dyslexie en studie


"Beste Ingrid,
Graag willen wij je hartelijk danken voor je coaching en begeleiding van onze dochter. We zijn bijzonder trots dat zij haar propedeuse gehaald heeft en vooral heel blij dat zij haar zelfvertrouwen het afgelopen jaar weer heeft teruggevonden. Jouw begeleiding heeft haar enorm geholpen. Je gaf haar kennis over dyslectie en de wijze waarop zij informatie verwerkt en liet haar ervaren dat met de juiste tools en een andere leermethodiek, dyslectie geen beperking hoeft te zijn. Je leerde haar omgaan met de stress en de uitdagingen positief te benaderen.
Zij kreeg het vertrouwen terug en zin in studeren, omdat met de nieuwe werkwijze het minder vermoeiend en aantoonbaar succesvol is. Onze dochter gaat de hotelschool afmaken. We hebben haar aangeraden om zeker met enige regelmaat een "onderhoudsconsult" bij je aan te vragen.

Dank Ingrid voor je deskundig advies, en je hartelijke zorg. Mocht je ooit een referentie nodig hebben dan geven wij die graag. Veel succes met Ego Vici. "Ik overwon" geldt zeker voor onze dochter.

Met hartelijke groet, de ouders"

COACHING > Man (24 jaar) Dyslexie


"Nu wat heb ik van de sessies opgestoken: Voordat ik met de sessie bij jou begon had ik weinig zelfvertrouwen ondanks de reeds behaalde diploma's. Daarnaast cijferde ik mijzelf vaker weg of ging ik niet de confrontatie aan. Omdat ik wist dat ik dit door mijn dyslexie niet kon halen. Hierdoor krijg je dan het gevoel dat andere jou niet begrijpen of dat je niet als gelijke gezien wordt. Deze frustraties uitte zich in van tijd tot tijd uitbarstingen of ook wel bekende zwart – wit denken.

Na de sessies bij EGO VICI ben ik veel meer bewust van de sterke kanten dat dyslexie met zich brengt. Het is belangrijk om de sterke kanten (visueel, procesmatig denken, creativiteit en empathie) van dyslexie te gebruiken om de zwakke kanten op te vangen. Zo heb ik na mijn sessies veel meer zelfvertrouwen (tijdens werk en prive) gekregen. Ik maak steeds meer beslissingen die voor mijn toekomst belangrijk zijn. Daarnaast vertrouw ik meer op mijn intuïtie en opgedane kennis om beslissingen te maken. Op mijn werk merk ik vooruitgang en ga ik uitdagingen niet uit de weg. Vooral het procesmatig denken, schema’s opstellen en analyseren gaat mij goed af.
Met deze positieve energie heb ik de sessies bij EGO VICI afgesloten."

 

COACHING > Man (41 jaar)


BRIEF VAN EEN KLANT! (Bij de nieuwsberichten)
"Ik ben 41 en ik werk al 14 jaar bij een ambtelijke organisatie. Vele jaren werd ik al aangesproken op diverse spel- en taalfouten in de Nederlandse taal door collega’s en leidinggevende. In 2013 heb ik dyslexie onderzoek laten uitvoeren waaruit bleek dat ik dyslexie had."
Lees meer >

 

COACHING > DYSLEXIE en HOOGBEGAAFD, broer en zus (16 jaar en 13 jaar)


"Planning is voor hem het grote issue en door jouw hulp heb je hem toen bij de proefwerkweek heel erg op het spoor gezet. Je hebt hem laten zien dat hij ook zelf een oplossing kan bedenken. Hij wist hoe hij het probleem moest aanpakken, en kwam door jouw tips tot het inzicht dat het vaak ook een kwestie is van zelfsturing en gewoon beginnen. Dit was een belangrijk inzicht voor hem.

 
Onze dochter heeft meer zelfvertrouwen gekregen door met jou te werken ook hoe ze het leren voor de toetsen en het leren in het algemeen beter kan plannen veel meer over de dyslexie en hoe ze daar haar voordeel uit kan halen bij vooral het lezen maar ook bij het leren met de mindmaps."
Lees meer >

 

TRAINING 4-daagse> Vrouw (24 j