VOOR JOU...

Bij het woord dyslexie kun je ook lezen NEURODIVERSITEIT, BEELDDENKEN of CONCEPTUEEL DENKEN

COACHING/BEHANDELING, TRAININGEN, MATRIXMETHODE EN STUDIE...


Je bent welkom bij EGO VICI Coaching voor psychologische hulp en ondersteuning bij problemen op het gebied van DYSLEXIE, WERK en LEVEN. 
En in het grotere geheel bekeken mensen met NEURODIVERSITEIT

Voor jongeren vanaf 16 jaar en voor volwassenen die belemmeringen willen aanpakken en de positieve kanten van neurodiversiteit willen ontdekken.

INFORMATIE VERWERKEN 
Voor degene die moeite hebben met de verwerking van informatie (zoals taal) in de studie, cursus of in het werk kunnen terecht bij EGO VICI Coaching. Dit kan betekenen dat je voor je problemen met dyslexie / neurodiversiteit komt. Bij de deze groep horen ook jongeren en bvolwassenen met ADHD, ADD, een vorm van Autisme, dyscalculie, hoogbegaafd, hoog gevoeligheid enz. Dyslexie komt zelden alleen! En er zijn meer overeenkomsten in de groep van neurodiversiteit ,dan je op het eerste gezicht zou denken.


NEURODIVERSITEIT: wil je hier meer over weten?
(Klik op het woord of de afbeelding hierboven).

DYSLEXIE / NEURODIVERSITEIT, PLANNEN EN COMMUNICATIE
Misschien weet je niet of je dyslexie hebt, maar loop je wel tegen problemen aan bij planning & organisatie omdat je dit als beelddenker / neurodivers persoon anders aanpakt. Iedere persoon met dyslexie is een beelddenker / neurodivers persoon, maar niet iedere beelddenker / neurodiverse persoon is iemand met dyslexie! 
Het houden van overzicht, grip krijgen op je agenda en de indeling van de dag overzien kunnen veel energie vragen en soms moeilijk zijn. Mogelijk ervaar je problemen met communiceren en vind je het lastig om je kort en bondig uit te drukken. Communicatie en planning & organisatie hebben te maken met hoe je de informatie in je hoofd verwerkt. Soms lopen we vast in de hoeveelheid aan informatie in ons hoofd en zouden we willen dat het wat rustiger en leger is.

De TRAININGEN worden aangeboden vanaf een halve dag, een 1-daagse en de 4-daagse training “Effectiever werken met dyslexie”.
INFORMATIE: TRAININGEN >

STUDIEVAARDIGHEDEN kan iedereen goed gebruiken! Zeker als het je helpt om sneller te lezen en beter te begrijpen wat je gelezen hebt. Ook voor leren zijn er praktische methoden om het anders aan te pakken en meer te onthouden. Hierbij is het belangrijk om naar je leerstijl te kijken. Wat past het beste bij jou? 
INFORMATIE: STUDIEVAARDIGHEDEN>
INFORMATIE: 1-DAAGSE STUDIE >

Studeren is veel informatie verwerken en overzien!
 

INTAKEGESPREK EN COACHING


Na een GRATIS intakegesprek wordt duidelijk waar je aan wilt werken en wat de mogelijkheden zijn op het gebied van coaching en training en die het beste passen bij wat jij wilt bereiken. Vervolgens kun je een keuze maken of je wilt starten met coaching of een training.

De coachingsessies zijn 1,5 uur en worden in het begin om de twee weken gepland. De voordelen van een sessie van 1,5 uur (of een dubbele sessie) zijn:
Er is ruim de tijd om je verhaal te doen.
Er is meer tijd achter elkaar voor het aanleren van een nieuwe technieken.
Bij een langere reistijd is dit efficiënter en effectiever.

EGO VICI Coaching werkt met tijdsvakken van 1,5 uur per sessie en heeft hier bewust voor gekozen. Mensen hebben vaak even tijd nodig om tot de kern van hun probleem te komen. Met deze keuze voor de tijdsvakken wordt deze diepgang beter bereikt. Dit wordt door de KLANTEN van EGO VICI Coaching ook als zeer positief ervaren. EGO VICI Coaching kiest daarom bewust voor maximaal vier enkele sessies per dag in te plannen.


VERGOEDING


De kosten voor coaching, behandeling en training worden helaas niet vergoed door een zorgverzekeraar. Het is wel mogelijk om een ‘plan van aanpak’ te maken en te kijken of de werkgever bereid is om te investeren in de persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit van de medewerker.