COACHING, TRAINING, studievaardigheden, GROEPSBIJEENKOMSTEN

 

COACHING


Door coaching kan ik je helpen inzicht te krijgen in je problemen met dyslexie, met werk en in je leven. Dyslexie komt zelden alleen, daarom richt EGO VICI Coaching zich ook op mensen die problemen hebben met de verwerking van informatie. De hulp start vaak vanuit de dyslexie, maar er is ook aandacht voor andere problemen die vaak samen gaan met dyslexie zoals: AD(H)D, ASS, dyscalculie, hoogbegaafd en hoog sensitief. Er is geen enkel coachingstraject gelijk omdat het om jou gaat en jij bent uniek!

Bij het woord DYSLEXIE kun je ook lezen BEELDDENKEN of CONCEPTUEEL DENKEN

DYSLEXIE > In een individueel proces gericht op dyslexie (en aanverwante problemen) komen veelal de volgende onderwerpen naar wens aan bod, zoals: kennis over het dyslectisch brein (beelddenken), lees- en schrijftechnieken, anders plannen en organiseren, benutten van kwaliteiten, beter communiceren en faalangst. In dit traject begeleid ik je en krijg je handvatten en sturing door o.a. NLP of de MatriXmethode. Jij bepaalt zelf wat je aanpakt. Ieder coachingstraject is anders en afgestemd op wat jij nodig hebt!

WERK > Als afgestudeerd Hbo-Psycholoog op het gebied van Arbeid & Organisatie ben ik deskundig in de problematiek die zich op de werkplek voor kan doen. Hierbij kan ik je begeleiden naar oplossingen in je werk en in je loopbaan.

LEVEN > In het leven kunnen er vele problemen zijn die je bezighouden, van praktische zaken tot sociaal en psychische problemen. Hierbij help ik je om deze helder te krijgen en je te ondersteunen door onder andere NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) in te zetten.
INFORMATIE OVER COACHING >


TRAININGEN


EGO VICI Coaching biedt meerdere trainingen aan op verschillende gebieden. Die zowel voor mensen met dyslexie, verwerkingsproblemen (van informatie) als ieder ander zeer zinvol en effectief kunnen zijn. Zo ga je praktisch aan de slag met methoden en technieken die je ondersteunen bij je studie of in je werk. Zo kun je leren om te snellezen en mindmappen (methode om informatie te structureren) en dit op diverse manieren inzetten. Als dyslecticus krijg je meer inzicht in en grip op je eigen dyslexie. Dit bevordert het proces van acceptatie en helpt je om op een andere manier met dyslexie om te gaan. De trainingen worden meestal aangeboden op individuele basis en kan maximaal aan 2 mensen tegelijk gegeven worden (op de eigen praktijklocatie!).
MEER INFORMATIE OVER DE TRAININGEN >
MEER INFORMATIE OVER 4-DAAGSE TRAINING>

STUDIEVAARDIGHEDEN


Studeren met dyslexie is intensief! 
Als je dyslexie hebt, kun je veel hebben aan lees- en schrijftechnieken. Je kunt sneller leren lezen en op een andere manier gaan leren. Er zijn meerdere praktische methoden die je helpen bij het leren, schrijven, lezen, plannen en het maken van toetsen!
INFORMATIE OVER STUDIEVAARDIGHEDEN>
MEER INFORMATIE OVER 1-DAAGSE TRAINING>

GROEPSBIJEENKOMSTEN


 5 keer per jaar, wordt er een groepsbijeenkomst georganiseerd door EGO VICI Coaching voor jongeren en volwassenen met dyslexie. Op deze avonden heb je de gelegenheid om in een kleine groep kennis en ervaringen te delen. Wil je meer weten? Klik hieronder op de link.

INFORMATIE OVER GROEPSBIJEENKOMST>

ONDERZOEK


Het onderzoek richt zich op screenend dyslexieonderzoek. Daarnaast verwijst EGO VICI Coaching door naar relaties voor het uitvoeren van dyslexieonderzoek en na beoordeling afgeven van de dyslexieverklaring voor volwassenen.