COACHING, TRAINING, studievaardigheden, GROEPSBIJEENKOMSTEN

Bij het woord DYSLEXIE kun je ook lezen BEELDDENKEN of CONCEPTUEEL DENKEN

COACHING


Coaching is een hele waardevolle manier om te werken aan je zelf over een korte of langere periode. Hierdoor krijg je inzicht en kennis over de problemen waar je tegen aan loopt. Je gaat jezelf beter begrijpen en krijgt handvatten.

MATRIXMETHODE >
Ik wil graag (alleen) coaching met de MatriXmethode om bijvoorbeeld mijn hoofd op te ruimen of belemmeringen aan te pakken. Dat kan! Deze methode kan je helpen om op je eigen manier zaken op te lossen waar je tegen aan loopt. Wil je een afspraak maken voor de MatrixMethode: NEEM DAN CONTACT OP.

Door coaching kan ik je bijvoorbeeld helpen om inzicht te krijgen in je problemen met dyslexie/conceptueel denken, bij je werk en in je leven. Dyslexie komt zelden alleen, daarom richt EGO VICI Coaching zich ook op mensen die problemen hebben met de verwerking van informatie. De hulp start vaak vanuit de dyslexie/conceptueel denken, maar er is ook aandacht voor andere problemen die vaak samen gaan met dyslexie zoals: AD(H)D, ASS, dyscalculie, hoogbegaafd en hoog sensitief. Er is geen enkel coachingstraject gelijk omdat het om jou gaat en jij bent uniek!

DYSLEXIE > In een individueel proces gericht op dyslexie komen veelal de volgende onderwerpen aan bod: kennis over het dyslectisch brein (conceptueel denken), lees- en schrijftechnieken, anders plannen en organiseren, benutten van kwaliteiten, beter communiceren en faalangst. In dit traject begeleid ik je en krijg je handvatten en begeleiding door o.a. NLP of de MatriXmethode. Jij bepaalt zelf wat je aanpakt. Ieder coachingstraject is anders en afgestemd op wat jij nodig hebt!

WERK > Als afgestudeerd Hbo-Psycholoog op het gebied van Arbeid & Organisatie ben ik deskundig in de problematiek die zich op de werkplek voor kan doen. Veel voor komende probleem is de burn-out en zeker bij mensen met dyslexie! Hierbij kan ik je begeleiden en daarnaast ondersteunen in oplossingen voor je werk en in je loopbaan.

LEVEN > In het leven kunnen er vele problemen zijn die je bezighouden, van praktische zaken tot sociaal en psychische problemen. Hierbij help ik je om deze helder te krijgen en je te ondersteunen door o.a. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) in te zetten.
INFORMATIE OVER COACHING >


TRAININGEN


EGO VICI Coaching biedt meerdere trainingen aan op verschillende gebieden. Die zowel voor mensen met dyslexie, verwerkingsproblemen (van informatie) als ieder ander zeer zinvol en effectief kunnen zijn. Zo ga je praktisch aan de slag met methoden en technieken die je ondersteunen bij je studie of in je werk. Zo kun je leren om te snellezen en mindmappen (methode om informatie te structureren) en dit op diverse manieren inzetten. Als je dyslexie hebt, dan krijg je hier meer inzicht in en grip op. Dit bevordert het proces van acceptatie en helpt je om op een andere manier met dyslexie om te gaan. De trainingen worden altijd individueel aangeboden. Dyslexie is maatwerk!

INFORMATIE OVER DE TRAININGEN >
INFORMATIE OVER 4-DAAGSE TRAINING>
INFORMATIE OVER 1-DAAGSE 'OP MAAT' TRAINING>
INFORMATIE OVER 1-DAAGSE STUDIE TRAINING>

STUDIEVAARDIGHEDEN


Studeren met dyslexie is intensief! 
Als je dyslexie hebt, kun je veel hebben aan lees- en schrijftechnieken. Je kunt sneller leren lezen en op een andere manier gaan leren. Er zijn meerdere praktische methoden die je helpen bij het leren, schrijven, lezen, plannen en het maken van toetsen!

INFORMATIE OVER STUDIEVAARDIGHEDEN>
INFORMATIE OVER 1-DAAGSE STUDIE TRAINING>

GROEPSBIJEENKOMSTEN


5 keer per jaar, wordt er een groepsbijeenkomst georganiseerd door EGO VICI Coaching voor jongeren en volwassenen met dyslexie. Op deze avonden heb je de gelegenheid om in een kleine groep kennis en ervaringen te delen. Wil je meer weten? Klik hieronder op de link.

INFORMATIE OVER GROEPSBIJEENKOMST>

ONDERZOEK


Het onderzoek richt zich op screenend dyslexieonderzoek. Daarnaast verwijst EGO VICI Coaching door naar relaties voor het uitvoeren van dyslexieonderzoek en na beoordeling afgeven van de dyslexieverklaring voor volwassenen.