COACHING, BEHANDELING, TRAINING, studievaardigheden

Bij het woord DYSLEXIE kun je ook lezen BEELDDENKEN of CONCEPTUEEL DENKEN en in brede zin NEURODIVERSITEIT.

COACHING/BEHANDELING


Coaching is een hele waardevolle manier om te werken aan je zelf over een korte of langere periode. Hierdoor krijg je inzicht en kennis over de problemen waar je tegen aan loopt. Je gaat jezelf beter begrijpen en krijgt handvatten. Daarnaast zijn er in de coachingssessies behandelingen die gericht zijn op vermindering en aanpakken van burn-out en depressie omdat deze vaak samen gaan met ADHD, ADD, dyslexie en o.a. HB.

Door coaching kan ik je bijvoorbeeld helpen om inzicht te krijgen in je problemen met dyslexie/neurodiversiteit, in je werk en in het leven. Dyslexie komt zelden alleen, daarom richt EGO VICI Coaching zich ook op mensen die problemen hebben met de verwerking van informatie. De hulp start vaak vanuit de dyslexie/neurodiversiteit en daarom is er zeker ook aandacht voor andere problemen die vaak samen gaan met dyslexie zoals: ADHD, ADD, ASS, dyscalculie, hoogbegaafd en HSP. Er is geen enkel coachingstraject gelijk omdat het om jou gaat en jij bent uniek! Dus als je ADHD, ADD, HSP enz. hebt, ben je ook van harte welkom!

BEHANDELING_ Mentale stuk
Door het inzetten van behandelingen en methodieken leer je beter omgaan met stress, faalangst, burn-out en depressie die veel voorkomt bij mensen die neurodivers zijn. Juist de mentale kant bij ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie, ASS, HB en HSP vragen om extra interventies om positieve stappen te zetten naar de toekomst. Er is aandacht voor belemmerende patronen en strategieën die bij het overleven zijn ontstaan en nog steeds getriggerd worden in het heden. Waardoor er moeilijker vooruitgang bereikt kan worden. Het kan voelen of 'de plaat steeds hetzelfde liedje blijft spelen'. De ervaringen uit het verleden kunnen vaak traumatisch zijn. Bij traumatische ervaringen wordt er o.a. gewerkt met Integral Eye Movement Therapy: IEMT.

 

MATRIXMETHODE >
Ik wil graag (alleen) coaching met de MatriXmethode om bijvoorbeeld mijn hoofd op te ruimen of belemmeringen aan te pakken. Dat kan! Deze methode kan je helpen om op je eigen manier zaken op te lossen waar je tegen aan loopt. Wil je een afspraak maken voor de MatrixMethode: NEEM DAN CONTACT OP.

 

DYSLEXIE/NEURODIVERSITEIT > In een individueel proces gericht op dyslexie/neurodiversiteit kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen: kennis over het dyslectisch brein (neurodiversiteit), lees- en schrijftechnieken, anders plannen en organiseren, benutten van kwaliteiten, beter communiceren en faalangst. In dit traject begeleid ik je en krijg je handvatten en begeleiding door o.a. NLPde MatriXmethode. of IEMT. Jij bepaalt zelf wat je aanpakt. Ieder coachingstraject is anders en afgestemd op wat jij nodig hebt! In een INTAKEGESPREK zal dit duidelijk worden.

WERK > Als afgestudeerd Hbo-Psycholoog op het gebied van Arbeid & Organisatie ben ik deskundig in de problematiek die zich op de werkplek voor kan doen. Veel voor komende probleem is de burn-out en zeker bij mensen met dyslexie! Hierbij kan ik je begeleiden en daarnaast ondersteunen in oplossingen voor je werk en in je loopbaan.

LEVEN > In het leven kunnen er vele problemen zijn die je bezighouden, van praktische zaken tot sociaal en psychische problemen. Hierbij help ik je om deze helder te krijgen en je te ondersteunen door o.a. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) in te zetten. Ik ben daarnaast ook gecertificeerd in de MatriXmethode en IEMT.
INFORMATIE OVER COACHING >


TRAININGEN


EGO VICI Coaching biedt meerdere trainingen aan op verschillende gebieden. Die zowel voor mensen met dyslexie, ADHD, ADD zeer zinvol en effectief kunnen zijn. Zo ga je praktisch aan de slag met methoden en technieken die je ondersteunen bij je studie of in je werk. Zo kun je leren om te snellezen en mindmappen (methode om informatie te structureren) en dit op diverse manieren inzetten. Als je dyslexie, AD(H)D hebt, dan krijg je hier meer inzicht in en grip op. Dit bevordert het proces van acceptatie en helpt je om op een andere manier met dyslexie OF AD(H)D om te gaan. De trainingen worden altijd individueel aangeboden. Het is maatwerk!

INFORMATIE OVER DE TRAININGEN >
INFORMATIE OVER 4-DAAGSE TRAINING>
INFORMATIE OVER 1-DAAGSE 'OP MAAT' TRAINING>
INFORMATIE OVER 1-DAAGSE STUDIE TRAINING>

STUDIEVAARDIGHEDEN


Studeren met dyslexie of AD(H)D is intensief! 
Als je dyslexie of AD(H)D hebt, kun je veel hebben aan  leer-  lees-, en schrijftechnieken. Je kunt effectiever leren en sneller lezen en hier op een andere manier mee omgaan. Er zijn meerdere praktische methoden die je helpen bij het leren, schrijven, lezen, plannen en het maken van toetsen!

INFORMATIE OVER STUDIEVAARDIGHEDEN>
INFORMATIE OVER 1-DAAGSE STUDIE TRAINING>