PARTICULIEREN

Iedereen vanaf ongeveer 12 jaar is welkom bij EGO VICI Coaching voor hulp en ondersteuning bij problemen op het gebied van DYSLEXIE, WERK en LEVEN. Vooral voor degene die moeite hebben met de verwerking van informatie (zoals taal) in de studie, in bijscholing of in het werk kunnen zeker bij EGO VICI Coaching terecht. Dit kan betekenen dat je vooral voor je problemen met dyslexie komt, maar daarnaast ook last kunnen hebben van ADHD, ADD, een vorm van Autisme, dyscalculie, hoogbegaafd, hoog gevoeligheid enz. Dyslexie komt zelden alleen!

Bij het woord DYSLEXIE kun je ook lezen BEELDDENKEN of CONCEPTUEEL DENKEN

Misschien heb je wel helemaal geen dyslexie, maar loop je wel tegen problemen aan bij planning & organisatie. Het houden van overzicht en grip op je agenda en de indeling van de dag kunnen veel energie vragen en soms moeilijk zijn. Mogelijk ervaar je problemen met communiceren en vind je het lastig om je kort en bondig uit te drukken. Communicatie en planning & organisatie hebben te maken met hoe je de informatie in je hoofd verwerkt. Soms lopen we vast in de hoeveelheid aan informatie in ons hoofd en zouden we willen dat het wat rustiger en leger is.

STUDIEVAARDIGHEDEN kan iedereen goed gebruiken! Zeker als het je helpt om sneller te lezen en beter te begrijpen wat je gelezen hebt. Ook voor leren zijn er praktische methoden om het anders aan te pakken en meer te onthouden. Hierbij is het belangrijk om naar je leerstijl te kijken. Wat past het beste bij jou? MEER INFORMATIE: STUDIEVAARDIGHEDEN>


INTAKEGESPREK


Na een GRATIS intakegesprek wordt duidelijk waar je aan wilt werken en wat de mogelijkheden zijn op het gebied van coaching en training en die het beste passen bij wat jij wilt bereiken. Vervolgens kun je een keuze maken of je wilt starten met coaching of een training.

De coachingsessies zijn 1,5 uur en worden in het begin om de twee weken gepland. De voordelen van een sessie van 1,5 uur (of een dubbele sessie) zijn:
Er is ruim de tijd om je verhaal te doen.
Er is meer tijd achter elkaar voor het aanleren van een nieuwe technieken.
Bij een langere reistijd is dit efficiënter en effectiever.
EGO VICI Coaching heeft met tijdsvakken van 1,5 uur per sessie bewust gekozen voor het aanbrengen van diepgang. Mensen hebben vaak even tijd nodig om tot de kern van hun probleem te komen. Met deze keuze voor de tijdsvakken wordt deze diepgang beter bereikt. Dit wordt door de KLANTEN van EGO VICI Coaching ook als zeer positief ervaren. EGO VICI Coaching kiest daarom bewust voor maximaal vier enkele sessies per dag in te plannen.

De trainingen worden aangeboden vanaf een halve dag, een hele dag en de vierdaagse training “Effectiever werken met dyslexie”.
MEER INFORMATIE: TRAININGEN >


VERGOEDING


De kosten voor coaching en training worden helaas niet vergoed door een zorgverzekeraar. Het is wel mogelijk om een ‘plan van aanpak’ te maken en te kijken of de werkgever bereid is om te investeren in de persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit van de medewerker. Daarnaast kunnen de kosten voor opleiding, coaching/training, van je (toekomstig) beroep opgegeven worden bij de belastingdienst (onder bepaalde voorwaarden). 
LEES MEER: BIJ DE BELASTINGDIENST (studiekosten) >