TRAININGEN

Bij het woord DYSLEXIE kun je ook lezen BEELDDENKEN of CONCEPTUEEL DENKEN

TRAINING “DYSLEXIE”  (1 of 2 dagen of een sessie)


Uit de hieronder aangegeven onderwerpen kan een keuze gemaakt worden. Deze worden allemaal in een hele dag aangeboden behalve de basiskennis over het dyslectische brein (sessie: 1,5 uur). De kennis over het dyslectische brein is noodzakelijk om eerst te volgen, daarna kun je een of meerdere combinatie van trainingsdagen volgen. Kijk ook eens bij de 4-daagse training die behandeld de meest voorkomende problemen met dyslexie/beeldenken in werk of studie (zie verderop de pagina).

• 1 sessie > 'Dyslectisch brein': begrijpen waarom je als dyslecticus/beelddenker anders
informatie verwerkt.

• 1 dag > Snellezen + mindmappen: o.a. sneller lezen, meer begrip en anders omgaan met tekst.
(1e dag 4 daagse)
• 1 dag > Schrijven + ICT: o.a je leert je valkuilen bij schrijven en methoden om beter en logische te
schrijven. (2e dag 4 daagse)
• 1 a 2 dag > Communicatie: leer hoe je communiceert en krijgt inzicht en handvatten voor mondelinge en schriftelijke communicatie.
• 1 dag > Planning & organisatie: o.a doorzien van je valkuilen en begrijpen waarom dit lastig is. 
(3e dag 4 daagse)
• 1 dag > Benutten kwaliteiten: o.a. inzicht in jouw sterke kanten en zekerder worden over wat je kan. 
(4e dag 4 daagse)

> HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE EEN GRATIS INTAKEGESPREK?
> OP DONDERDAGEN ZIJN DE TRAININGEN! NEEMT CONTACT OP VOOR ANDERE DAGEN>

TRAINING "STUDIE en DYSLEXIE" (1 daagse)


In deze praktische dag leer je hoe je informatie verwerkt in je hersenen. Je ontdekt dat je sneller kan lezen met begrip van de tekst en deze beter kan onthouden. Je leert dat je met mindmappen veel mogelijkheden hebt om je zelf te helpen bij studie. Het doel is om met minder energie en tijd te studeren. 

> MEER WETEN OVER DE 1-DAAGSE
> OP DONDERDAGEN ZIJN DE TRAININGEN! NEEMT CONTACT OP VOOR ANDERE DAGEN>

TRAINING “EFFECTIEVER WERKEN MET DYSLEXIE” (4 dagen)


In vier opeenvolgende losse dagen ga je uitgebreid aan de slag met jouw dyslexie. Deze training omvat de meest voorkomende problemen van dyslexie. In een afwisselend programma ga je kennis en inzicht opdoen. Daarnaast ga je ervaren hoe je anders kan gaan werken met dyslexie en je leert zaken anders aan te pakken in werk en/of studie. Dit doe je op een wijze die past bij jouw manier van informatieverwerking en met aandacht voor jouw leerstijl. Gedurende de training kun je tijdens de tussenliggende dagen oefenen met de nieuwe technieken. De kennis kan bezinken en je hebt de gelegenheid om op de eerstvolgende trainingsdag vragen te stellen of terug te komen op methodes of technieken.

Voorafgaande aan de training is er altijd een INTAKEGESPREK! Dit is een vast onderdeel van de 4-daagse training, ook het ontvangen van feedback na de training is inclusief.

> MEER WETEN OVER DE INHOUD EN DATUMS VAN DE 4-DAAGSE