Bijdrage aan tv-programma Baanbrekers: NIET UITGEZONDEN!

EGO VICI Coaching levert bijdrage aan programma Baanbrekers (AVROTROS)
Sittardse dyslexiecoach biedt mogelijkheden bij mensen met dyslexie
Het programma Baanbrekers brengt werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact die in een andere situatie niet snel tot elkaar zouden komen. Het programma kijkt op een andere manier naar het talent van werkzoekenden en laat zich daarbij vooral inspireren door kansen. In de uitzending van 10 december om 20.25 uur komt werkzoekende Maurice Beek (44 jaar) aan het woord, die hinder ondervindt van dyslexie in de zoektocht naar een nieuwe baan. Hij heeft hiervoor hulp gezocht bij dyslexiecoach Ingrid Schorsch van EGO VICI Coaching, die ook te zien is in de uitzending van Baanbrekers op NPO 2.

Dyslexie is een kleine afwijking in het taalgebied van de hersenen en dyslectici hebben in het algemeen moeite met lezen en schrijven, maar vaker ook met communicatie, plannen en organiseren. Ook Maurice Beek loopt tegen de problemen van zijn dyslexie aan in de zoektocht naar een nieuwe baan, hij heeft vooral moeite zichzelf schriftelijk goed te presenteren. Binnen de coachingtrajecten van EGO VICI Coaching staan bewustwording en (h)erkenning van dyslexie centraal. Bovendien worden er praktische handvatten geboden om effectiever te kunnen werken met dyslexie. In het programma Baanbrekers worden enkele schrijftips kort uitgelicht. Ook doet Ingrid Schorsch een oproep aan werkgevers om open-minded te zijn en juist te kijken naar de positieve kwaliteiten die mensen met dyslexie bezetten. Zo heeft Maurice Beek empatische kwaliteiten, is social sterk en kan hij vrij snel redeneren. Daarmee laten zowel Baanbrekers als EGO VICI Coaching zien dat dyslexie en een goede carrière samen kunnen gaan.

EGO VICI Coaching is in 2012 opgericht door Ingrid Schorsch (46 jaar). Tijdens haar carrièreswitch werd zij geconfronteerd met haar eigen dyslexie. Het beperkte aanbod van specialistische hulp in Limburg heeft zij vertaald naar haar eigen praktijk EGO VICI Coaching. Hier werkt ze als dyslexiecoach, maar ook als ervaringsdeskundige en Hbo-Psycholoog A&O en geeft ze training en coaching voor jongeren en volwassenen. Met haar bijdrage aan het programma Baanbrekers wil ze meer bekendheid aan dyslexie geven en aantonen dat met gerichte hulp dyslexie geen beperking hoeft te zijn binnen werk en leven.

 


< Terug naar Nieuws overzicht