Nieuws

Vergoeding UWV!

Krijg je een uitkering van het UWV of werk jij bij het UWV?
Dan is dit mogelijk iets voor jou!

Zou je een coaching of training willen volgen bij EGO VICI Coaching?

> Er is per september 2019 een scholingscontract afgesloten met het UWV en Dynamika (collega)
> Mogelijk krijg je een vergoeding voor het volgen van een training of coaching
> neem hiervoor contact op met je contactpersoon of leidinggevende

Wil je meer weten over deze regeling:
https://www.werkendyslexie.nl/doelgroep/vergoedingen-uwv.html

 

Dyslexie als kans

Het Engels boek van de neuropsychologen Brock Eide & Fernette Eide over de positieve kanten van dyslexie is er nu ook in het Nederlands:
'Dyslexie als kans'. Sinds april 2019 is het beschikbaar. Bestel het bij de HOI Fondation, die zich heeft ingezet voor deze vertaling. 
https://hoi-foundation.nl/dyslexie-als-kans/

Ik heb al een deel van het boek gelezen en ik herken er heel veel van. Ik vind het leuk om te merken dat ik al veel van weet.

Dit komt ook door de filmpjes die ik gezien heb van dyslexia Advantage.
https://www.dyslexicadvantage.org/


Durf te tekenen!

De visuele kracht van tekenen/beeld

EGO VICI Coaching probeert bij de coaching en trainingen meer te tekenen!

Ik volg hiervoor cursus bij 'De Betekenaar'. Ook op mijn website komen er meer tekeningen te staan om uitleg te geven aan de onderwerpen. De meeste klanten van mij zijn sterk visueel gericht en deze visuele informatie verwerken kost geen energie. In tegenstelling tot het lezen van taal.


MIJN CHALLENGE!
Ik heb me de uitdaging gesteld om meer te tekenen. Niet mooi of precies, maar vooral om de boodschap duidelijker te maken. Het valt niet mee als je toch wat perfectionistisch aangelegd bent. Het liefts zou ik het steeds weer opnieuw doen en beter maken,  maar dat is niet de bedoeling. Meer vertellen over dyslexie, conceptueel denken en neurodiversiteit op de sociale netwerken als Facebook en LinkedIn. Daar gaat het om: meer delen! 

 

 

Beste wensen 2019!

AANBEVELING VAN HUISARTS!

Aanbeveling EGO VICI Coaching

"Graag wil ik een aanbevelingsbrief schrijven voor Ingrid en EGO VICI Coaching. Tijdens mijn middelbare school is vastgesteld dat ik dyslectisch ben. Gedurende mijn geneeskundeopleiding heb ik zelf zo goed en kwaad het ging met de beperking die ik had mijn opleiding afgerond.

 

Toen ik in 2013 begon met de opleiding huisartsgeneeskunde bleek ik opnieuw met mijn dyslexie bepaalde herkenbare beperkingen tegen te komen. In de krant stond toen het artikel van EGO VICI Coaching, en ik dacht direct: dit is precies wat ik nodig heb. Tot die tijd was er voor volwassenen met dyslexie geen begeleiding beschikbaar. Direct heb ik een afspraak gemaakt met Ingrid en gedurende mijn huisartsspecialisatie ben ik bij Ingrid geweest.

 

Het eerste intakegesprek was heel prettig en een feest der herkenning. Het feit dat Ingrid zelf ook dyslexie heeft, heeft voor mij een grote meerwaarde gegeven. Tot nu toe waren mijn hulpbronnen altijd mensen die zelf niet dyslectisch waren, en waarbij ze dus naar mijn idee de ervaring missen om echt te begrijpen  wat dyslexie voor iemand betekent. Het omvat niet enkel lezen en spellen, maar je hele manier van denken.

 

Het belangrijkste wat ze me heeft laten inzien is dat door je dyslexie je een grote faalangst ontwikkelt. Door trainingen in snellezen, opnieuw leren studeren en plannen en me laten inzien dat ik juist door mijn dyslexie veel dingen in mijn vakgebied juist heel goed kan, of beter kan dan mijn collega’s, is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Ik weet nu heel goed waar mijn valkuilen zijn en waar mijn kracht ligt, en dat maakt dat ik veel bewuster kan werken.

 

Inmiddels ben ik al een tijdje huisarts en ik heb Ingrid bij kennissen al aanbevolen. Middels deze brief wil ik graag andere mensen inspireren en adviseren indien je hulp nodig hebt bij dyslexie en je op zoek bent naar een goede plek dan kan ik EGO VICI Coaching van harte adviseren."

 

Website: hulpmiddelen dyslexie!

Hulpmiddelen dyslexie met methodiek, uitleg en zoekmachine en veel meer...
Een nieuwe website door Hogeschool ZUYD geïnitieerd en opgepakt om dyslectici te ondersteunen bij de levering, het gebruik en de nazorg van hulpmiddelen. Met bewustwordingsfilmpjes, checklist, kennis over dyslexie en ondersteuning voor o.a. de logopedist, dyslexiecoach of RT-er.
Meer weten? Neem een kijkje : www.dyslexiehulpmiddelen.com

Bewustwordingsfilmpje: hulpmiddelen blijven in de kast liggen!

Zoeken naar een hulpmiddel bij dyslexie?

In je klas een dyslexiemaatje die jou verder helpt, als het even niet lukt.

Meer weten? Neem een kijkjewww.dyslexiehulpmiddelen.com

 

Voormalig dyslectische klant schrijft boek!

 

En dan komt er opeens een mail binnen van een klant van een tijdje geleden, waar ik blij van wordt! 😀 


De dame in kwestie heeft een boek geschreven! Nog meer dan dat, ze heeft verhalen geschreven en kaarten gemaakt die kunnen helpen bij coaching van kinderen en volwassenen. Hiermee kunnen onderwerpen besproken worden als zelfvertrouwen, aandacht of gevoelens enz. Prachtig toch, ik ben trots op haar! Dit is een lastige taak voor iemand met dyslexie. Schrijven blijft vaak een minder favoriete taak. Dat is bewonderenswaardig!

 

En juist daarom vind ik dat het wat aandacht moet krijgen! Wil je meer weten over boek en de dierenkaarten kijk op de link hieronder.

 

WEBSITEhttp://www.voloppraktijk.nl/dierenkracht/

 

Veel nieuws via FB of LinkedIn!

 

Veel nieuws gaat via Facebook en LinkedIn: informatie over dyslexie, ADHD, ASS of andere problematiek die veel voorkomt samen met dyslexie. Over onderzoeken, hulpmiddelen en tips die je kunnen helpen. Klik op de link op deze website (rechterkant) of ga naar Facebook:https://www.facebook.com/EgoViciCoaching/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ingrid-schorsch-0ab78742/

Wil je op de hoogte blijven over de informatie die EGO VICI Coaching deelt? VOLG of LIKE dan!
Geschreven up-dates komen veel minder vaak op deze website te staan, naast alle informatie die gedeeld wordt via de sociale media.
ZOALS _ de websites over dyslexie en dyscalculie, ADHD en ADD van de vereniging Impuls & Woorblind. En de nieuwe website van de vereniging die steeds meer gevuld wordt! De links naar de website en informatie over de APP's staan ook op mijn website bij NIEUWS en dan bij de downloads

EGO VICI Coaching is ook betroken bij het Project COM. Klik maar eens op de naam als je meer wilt lezen.

Even wat nieuws van EGO VICI Coaching.

DYSLEXIE STRIJD VAN EEN VWO-LEERLING!

 (Verhaal van 17-jarige vwo-leerling die kwam voor coaching van haar dyslexie.)

"‘Soms moet je een gevecht vaker dan één keer leveren om te winnen.’

Op de middelbare school ging alles goed tot dat ik van 3 VWO naar 4 VWO ging. Je had in 4 VWO maar een paar toetsen om je te bewijzen en daardoor kreeg ik faalangst. Door mijn dyslexie kon ik niet alles goed opschrijven wat ik in mijn hoofd had. Hierdoor kreeg ik een lager cijfer omdat mijn formulering niet goed genoeg was. De docenten probeerden me via allerlei manieren naar de HAVO te krijgen en ik kreeg hierdoor nog meer faalangst en begon minder in mijzelf te geloven.

 

Ik wist het allemaal niet meer en mijn ouders hadden Ingrid gevonden. Ze liet me zien dat dyslexie veel meer is dan alleen moeite hebben met lezen en schrijven. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en ik begreep mijzelf veel beter. Ook liet ze zien dat mindmappen bij een dyslect goed past en dat je daardoor veel sneller leert. Ze hielp ook om sneller te leren lezen. Ingrid heeft er voor gezorgd dat ik er weer helemaal bovenop kwam. 

 

Ik ben het jaar daarna ook naar een andere school gegaan en nu gaat het supergoed. Ik zit nog steeds op het vwo en sta voor al mijn vakken voor schoolexamens minimaal een 6,5 gemiddeld. Dit had ik nooit van tevoren kunnen bedenken en ik ben Ingrid heel erg dankbaar, want ik weet niet hoe het anders was afgelopen!"

Bedankt voor je mooie verhaal en dat je het anoniem wilt delen!:-)

GESLAAGD, GECERTIFICEERD MATRIXCOACH!

Gisteren heb ik mijn certificaat onvangen als MatriXcoach. Hier ben ik blij mee! Het biedt mij de mogelijkheid om mijn klanten op een korte en krachtige manier te helpen. Met onder andere 'volle hoofden', angsten, leerproblemen, nare ervaringen enz.

Lees verder >