Nieuws

Veel nieuws via FB of LinkedIn!

 

Veel nieuws gaat via Facebook en LinkedIn: informatie over dyslexie, ADHD, ASS of andere problematiek die veel voorkomt samen met dyslexie. Over onderzoeken, hulpmiddelen en tips die je kunnen helpen. Klik op de link op deze website (rechterkant) of ga naar Facebook:https://www.facebook.com/EgoViciCoaching/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ingrid-schorsch-0ab78742/

Wil je op de hoogte blijven over de informatie die EGO VICI Coaching deelt? VOLG of LIKE dan!
Geschreven up-dates komen veel minder vaak op deze website te staan, naast alle informatie die gedeeld wordt via de sociale media.
ZOALS _ de websites over dyslexie en dyscalculie, ADHD en ADD van de vereniging Impuls & Woorblind. En de nieuwe website van de vereniging die steeds meer gevuld wordt! De links naar de website en informatie over de APP's staan ook op mijn website bij NIEUWS en dan bij de downloads

EGO VICI Coaching is ook betroken bij het Project COM. Klik maar eens op de naam als je meer wilt lezen.

Even wat nieuws van EGO VICI Coaching.

DYSLEXIE STRIJD VAN EEN VWO-LEERLING!

 (Verhaal van 17-jarige vwo-leerling die kwam voor coaching van haar dyslexie.)

"‘Soms moet je een gevecht vaker dan één keer leveren om te winnen.’

Op de middelbare school ging alles goed tot dat ik van 3 VWO naar 4 VWO ging. Je had in 4 VWO maar een paar toetsen om je te bewijzen en daardoor kreeg ik faalangst. Door mijn dyslexie kon ik niet alles goed opschrijven wat ik in mijn hoofd had. Hierdoor kreeg ik een lager cijfer omdat mijn formulering niet goed genoeg was. De docenten probeerden me via allerlei manieren naar de HAVO te krijgen en ik kreeg hierdoor nog meer faalangst en begon minder in mijzelf te geloven.

 

Ik wist het allemaal niet meer en mijn ouders hadden Ingrid gevonden. Ze liet me zien dat dyslexie veel meer is dan alleen moeite hebben met lezen en schrijven. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en ik begreep mijzelf veel beter. Ook liet ze zien dat mindmappen bij een dyslect goed past en dat je daardoor veel sneller leert. Ze hielp ook om sneller te leren lezen. Ingrid heeft er voor gezorgd dat ik er weer helemaal bovenop kwam. 

 

Ik ben het jaar daarna ook naar een andere school gegaan en nu gaat het supergoed. Ik zit nog steeds op het vwo en sta voor al mijn vakken voor schoolexamens minimaal een 6,5 gemiddeld. Dit had ik nooit van tevoren kunnen bedenken en ik ben Ingrid heel erg dankbaar, want ik weet niet hoe het anders was afgelopen!"

Bedankt voor je mooie verhaal en dat je het anoniem wilt delen!:-)

GESLAAGD, GECERTIFICEERD MATRIXCOACH!

Gisteren heb ik mijn certificaat onvangen als MatriXcoach. Hier ben ik blij mee! Het biedt mij de mogelijkheid om mijn klanten op een korte en krachtige manier te helpen. Met onder andere 'volle hoofden', angsten, leerproblemen, nare ervaringen enz.

Lees verder >

Opleiding Matrixcoaching!

Op 17 augustus 2015 start ik met de opleiding Matrixcoaching. Ieder jaar kies ik een cursus of opleiding die mij helpt verder te ontwikkelen en waardoor ik mijn klanten beter kan helpen. Dit jaar kies ik voor Matrixcoaching omdat dit een compacte methode is die bij dyslexie, emotionele en psychische problemen (bijv. faalangst) snel tot verbetering leidt. Vanaf 17 t/m 20 augustus ben ik in opleiding, waar ik veel zin in heb! Wil je meer weten over de methode kijk dan eens op de website: http://matrixmethodeinstituut.nl

EGO VICI Coaching: Vakantie!

EGO VICI COACHING IS GESLOTEN VAN 10 JULI T/M 31 JULI
WEGENS VAKANTIE!

Uitbreiding Dynamika

Dynamika is per 1 januari 2015 officieel uitgebreid met Charles Meiling. Dit was een mooie aanleiding om ook de groei van Dynamika in Nederland (nu al met 6 zelfstandige dyslexiecoaches) te vieren met een feest waarin we ons netwerk uitgenodigd hebben. EGO VICI Coaching is één van deze 6 zelfstandige dyslexiecoaches en verzorgde een korte presentatie op het feest.

Lees verder >

Brief van een klant!

"Even voorstellen:

Ik ben 41 en ik werk al 14 jaar bij een ambtelijke organisatie. Vele jaren werd ik al aangesproken op diverse spel- en taalfouten in de Nederlandse taal door collega’s en leidinggevende. In 2013 heb ik dyslexie onderzoek laten uitvoeren waaruit bleek dat ik dyslexie had.

 

Vervolgtraject
Dit was moeilijk aangezien een coaching voor volwassen erg moeilijk te vinden was. Want de meeste coaching programma’s zijn bij kinderen. En wordt dan meestal ook vergoed door de zorgverzekering, wat bij volwassen niet gebeurd."

Lees verder >

Bijdrage aan tv-programma Baanbrekers: NIET UITGEZONDEN!

De redactie van het Programma BAANBrekers heeft de keuze gemaakt om het filmpje van Maurice Beek en de opnames in mijn praktijk NIET uit te zenden. Aanvankelijk zouden op 9 december de opnames in de studio van 'Baanbrekers AVRO/TROS' zijn en op 10 DECEMBER om 20.25 uur op NPO 2 de uitzending. Spijtig dat deze mededeling pas op maandag 8 december is gecommuniceerd!

 

EGO VICI Coaching geeft schrijftips aan een klant die werkzoekende is en dyslexie heeft. Achtergrond van het verhaal! >

Lees verder >

Sportieve ondersteuning

EGO VICI Coaching staat met een advertentie in de FORTUNAKRANT als sportieve en positieve ondersteuning!

Afgelopen woensdag 19 november viel de Fortunakrant in de bus bij de bewonners van Sittard-Geleen en omstreken. De reden was het 60-jarig bestaan van voetbalclub Fortuna uit Sittard.

Verhaal van een gezin!

Coachingstraject van een broer (16 jaar) en zus (13 jaar) beide met dyslexie en hoogbegaafdheid.

"We willen je nogmaals bedanken voor alle ondersteuning voor onze zoon en dochter.

Het belangrijkste wat onze zoon van je heeft geleerd is hoe je naar iets kijkt en hoe je er vervolgens mee aan de slag kunt gaan. Hij heeft heel veel gehad aan het indelen van de tijd. Dit heeft hem echt geholpen."

 

Lees verder >