Nieuws

AANBEVELING VAN HUISARTS!

Aanbeveling EGO VICI Coaching

"Graag wil ik een aanbevelingsbrief schrijven voor Ingrid en EGO VICI Coaching. Tijdens mijn middelbare school is vastgesteld dat ik dyslectisch ben. Gedurende mijn geneeskundeopleiding heb ik zelf zo goed en kwaad het ging met de beperking die ik had mijn opleiding afgerond.

 

Toen ik in 2013 begon met de opleiding huisartsgeneeskunde bleek ik opnieuw met mijn dyslexie bepaalde herkenbare beperkingen tegen te komen. In de krant stond toen het artikel van EGO VICI Coaching, en ik dacht direct: dit is precies wat ik nodig heb. Tot die tijd was er voor volwassenen met dyslexie geen begeleiding beschikbaar. Direct heb ik een afspraak gemaakt met Ingrid en gedurende mijn huisartsspecialisatie ben ik bij Ingrid geweest.

 

Het eerste intakegesprek was heel prettig en een feest der herkenning. Het feit dat Ingrid zelf ook dyslexie heeft, heeft voor mij een grote meerwaarde gegeven. Tot nu toe waren mijn hulpbronnen altijd mensen die zelf niet dyslectisch waren, en waarbij ze dus naar mijn idee de ervaring missen om echt te begrijpen  wat dyslexie voor iemand betekent. Het omvat niet enkel lezen en spellen, maar je hele manier van denken.

 

Het belangrijkste wat ze me heeft laten inzien is dat door je dyslexie je een grote faalangst ontwikkelt. Door trainingen in snellezen, opnieuw leren studeren en plannen en me laten inzien dat ik juist door mijn dyslexie veel dingen in mijn vakgebied juist heel goed kan, of beter kan dan mijn collega’s, is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Ik weet nu heel goed waar mijn valkuilen zijn en waar mijn kracht ligt, en dat maakt dat ik veel bewuster kan werken.

 

Inmiddels ben ik al een tijdje huisarts en ik heb Ingrid bij kennissen al aanbevolen. Middels deze brief wil ik graag andere mensen inspireren en adviseren indien je hulp nodig hebt bij dyslexie en je op zoek bent naar een goede plek dan kan ik EGO VICI Coaching van harte adviseren."

 

Website: hulpmiddelen dyslexie!

Hulpmiddelen dyslexie met methodiek, uitleg en zoekmachine en veel meer...
Een nieuwe website door Hogeschool ZUYD geïnitieerd en opgepakt om dyslectici te ondersteunen bij de levering, het gebruik en de nazorg van hulpmiddelen. Met bewustwordingsfilmpjes, checklist, kennis over dyslexie en ondersteuning voor o.a. de logopedist, dyslexiecoach of RT-er.
Meer weten? Neem een kijkje : www.dyslexiehulpmiddelen.com

Bewustwordingsfilmpje: hulpmiddelen blijven in de kast liggen!

Zoeken naar een hulpmiddel bij dyslexie?

In je klas een dyslexiemaatje die jou verder helpt, als het even niet lukt.

Meer weten? Neem een kijkjewww.dyslexiehulpmiddelen.com

 

Voormalig dyslectische klant schrijft boek!

 

En dan komt er opeens een mail binnen van een klant van een tijdje geleden, waar ik blij van wordt! 😀 


De dame in kwestie heeft een boek geschreven! Nog meer dan dat, ze heeft verhalen geschreven en kaarten gemaakt die kunnen helpen bij coaching van kinderen en volwassenen. Hiermee kunnen onderwerpen besproken worden als zelfvertrouwen, aandacht of gevoelens enz. Prachtig toch, ik ben trots op haar! Dit is een lastige taak voor iemand met dyslexie. Schrijven blijft vaak een minder favoriete taak. Dat is bewonderenswaardig!

 

En juist daarom vind ik dat het wat aandacht moet krijgen! Wil je meer weten over boek en de dierenkaarten kijk op de link hieronder.

 

WEBSITEhttp://www.voloppraktijk.nl/dierenkracht/

 

Veel nieuws via FB of LinkedIn!

 

Veel nieuws gaat via Facebook en LinkedIn: informatie over dyslexie, ADHD, ASS of andere problematiek die veel voorkomt samen met dyslexie. Over onderzoeken, hulpmiddelen en tips die je kunnen helpen. Klik op de link op deze website (rechterkant) of ga naar Facebook:https://www.facebook.com/EgoViciCoaching/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ingrid-schorsch-0ab78742/

Wil je op de hoogte blijven over de informatie die EGO VICI Coaching deelt? VOLG of LIKE dan!
Geschreven up-dates komen veel minder vaak op deze website te staan, naast alle informatie die gedeeld wordt via de sociale media.
ZOALS _ de websites over dyslexie en dyscalculie, ADHD en ADD van de vereniging Impuls & Woorblind. En de nieuwe website van de vereniging die steeds meer gevuld wordt! De links naar de website en informatie over de APP's staan ook op mijn website bij NIEUWS en dan bij de downloads

EGO VICI Coaching is ook betroken bij het Project COM. Klik maar eens op de naam als je meer wilt lezen.

Even wat nieuws van EGO VICI Coaching.

DYSLEXIE STRIJD VAN EEN VWO-LEERLING!

 (Verhaal van 17-jarige vwo-leerling die kwam voor coaching van haar dyslexie.)

"‘Soms moet je een gevecht vaker dan één keer leveren om te winnen.’

Op de middelbare school ging alles goed tot dat ik van 3 VWO naar 4 VWO ging. Je had in 4 VWO maar een paar toetsen om je te bewijzen en daardoor kreeg ik faalangst. Door mijn dyslexie kon ik niet alles goed opschrijven wat ik in mijn hoofd had. Hierdoor kreeg ik een lager cijfer omdat mijn formulering niet goed genoeg was. De docenten probeerden me via allerlei manieren naar de HAVO te krijgen en ik kreeg hierdoor nog meer faalangst en begon minder in mijzelf te geloven.

 

Ik wist het allemaal niet meer en mijn ouders hadden Ingrid gevonden. Ze liet me zien dat dyslexie veel meer is dan alleen moeite hebben met lezen en schrijven. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en ik begreep mijzelf veel beter. Ook liet ze zien dat mindmappen bij een dyslect goed past en dat je daardoor veel sneller leert. Ze hielp ook om sneller te leren lezen. Ingrid heeft er voor gezorgd dat ik er weer helemaal bovenop kwam. 

 

Ik ben het jaar daarna ook naar een andere school gegaan en nu gaat het supergoed. Ik zit nog steeds op het vwo en sta voor al mijn vakken voor schoolexamens minimaal een 6,5 gemiddeld. Dit had ik nooit van tevoren kunnen bedenken en ik ben Ingrid heel erg dankbaar, want ik weet niet hoe het anders was afgelopen!"

Bedankt voor je mooie verhaal en dat je het anoniem wilt delen!:-)

GESLAAGD, GECERTIFICEERD MATRIXCOACH!

Gisteren heb ik mijn certificaat onvangen als MatriXcoach. Hier ben ik blij mee! Het biedt mij de mogelijkheid om mijn klanten op een korte en krachtige manier te helpen. Met onder andere 'volle hoofden', angsten, leerproblemen, nare ervaringen enz.

Lees verder >

Opleiding Matrixcoaching!

Op 17 augustus 2015 start ik met de opleiding Matrixcoaching. Ieder jaar kies ik een cursus of opleiding die mij helpt verder te ontwikkelen en waardoor ik mijn klanten beter kan helpen. Dit jaar kies ik voor Matrixcoaching omdat dit een compacte methode is die bij dyslexie, emotionele en psychische problemen (bijv. faalangst) snel tot verbetering leidt. Vanaf 17 t/m 20 augustus ben ik in opleiding, waar ik veel zin in heb! Wil je meer weten over de methode kijk dan eens op de website: http://matrixmethodeinstituut.nl

EGO VICI Coaching: Vakantie!

EGO VICI COACHING IS GESLOTEN VAN 10 JULI T/M 31 JULI
WEGENS VAKANTIE!

Brief van een klant!

"Even voorstellen:

Ik ben 41 en ik werk al 14 jaar bij een ambtelijke organisatie. Vele jaren werd ik al aangesproken op diverse spel- en taalfouten in de Nederlandse taal door collega’s en leidinggevende. In 2013 heb ik dyslexie onderzoek laten uitvoeren waaruit bleek dat ik dyslexie had.

 

Vervolgtraject
Dit was moeilijk aangezien een coaching voor volwassen erg moeilijk te vinden was. Want de meeste coaching programma’s zijn bij kinderen. En wordt dan meestal ook vergoed door de zorgverzekering, wat bij volwassen niet gebeurd."

Lees verder >

Bijdrage aan tv-programma Baanbrekers: NIET UITGEZONDEN!

De redactie van het Programma BAANBrekers heeft de keuze gemaakt om het filmpje van Maurice Beek en de opnames in mijn praktijk NIET uit te zenden. Aanvankelijk zouden op 9 december de opnames in de studio van 'Baanbrekers AVRO/TROS' zijn en op 10 DECEMBER om 20.25 uur op NPO 2 de uitzending. Spijtig dat deze mededeling pas op maandag 8 december is gecommuniceerd!

 

EGO VICI Coaching geeft schrijftips aan een klant die werkzoekende is en dyslexie heeft. Achtergrond van het verhaal! >

Lees verder >