COACHING > Man (58 jaar)
"Ik ben technicus (58) en werk bij een bedrijf die machines maakt voor assemblage van elektronische apparaten. Aanvankelijk was ik voornamelijk verantwoordelijk voor het bedenken van het globale design van machine oplossingen, zonder dat ik mij in detail mij met zaken als werktekeningen hoefde bezig te houden. Met mijn mechanische achtergrond kreeg ik meer gedetailleerde taken waaronder ook het maken van werktekeningen en de administratie die daar bij hoort. Bij mijn beoordeling merkte ik sindsdien dat er geen sprake was van vooruitgang maar zelfs van een teruggang.
Dit heeft mij aan het denken gezet. Ik weet natuurlijk wel wat mijn mindere punten zijn en liep daar regelmatig tegenaan. Foutloos schrijven en het gebruik van d of t, ui of iu, au of ua, eo of oe of het accuraat opschrijven van getallen b.v. bij drieëntachtig in eerste instantie 38 schrijven i.p.v. 83, waren allemaal zaken die mij niet goed afgingen. Niet dat ik het niet weet maar het komt er gewoon verkeerd uit. Dit is met meer administratief werk niet echt een optimale combinatie!
Na enig speuren op internet ben ik uitgekomen op dyslexie! Er blijken duidelijk overeenkomsten te zijn tussen dyslexie en de problemen die ik ondervond. De indicatietest die ik bij EGO VICI Coaching heb gedaan wees uit dat ik wel eens een probleem zou kunnen hebben met dyslexie. In het verleden kon ik mijn tekort redelijk camoufleren. Doordat het camoufleren me steeds minder goed afging heb ik een training doorlopen bij EGO VICI Coaching om nieuwe werkmethodes te vinden, zodat ik mijn werk naar tevredenheid kan uitvoeren.
Wat heb ik tijdens training geleerd:
- Het maken van overzichtslijsten om acties die je moet doen simpelweg af te vinken, zodat je geen zaken overslaat. Dit is tevens handig om je werk weer op te pakken na een onderbreking.
- Inzoomen op het deel dat moet worden aangepast, i.v.m. werken met 2 schermen.
- Een Overzichtslijst maken van mijn urenlijst.
- Wanneer ik iets aan een collega wil uitleggen, moet ik meer tijd uit trekken om het in de juiste volgorde te zeggen.
- Notities maken.
- Teksten die ik in mail e.d. aanmaak door PC laten voorlezen.
- Maken van mindmaps.
Ik merk nu dat mijn tekenwerk minder fouten heeft dan voorheen (dit is ook bevestigd tijdens mijn beoordeling) en dat ik zekerder van mijzelf ben en met meer zin aan een nieuwe klus begin.